Ak Parti Çüngüş'te Sandıklarda Hile Yaptı İddiası - Son Dakika
Güncel

Ak Parti Çüngüş'te Sandıklarda Hile Yaptı İddiası

Ak Parti Çüngüş\'te Sandıklarda Hile Yaptı İddiası

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Sayın, Diyarbakır'ın Çüngüş ilçesinde haklarının gasp edildiğini öne sürdü.

31.03.2014 16:47

Diyarbakır'da CHP'nin Çüngüş ilçesinde, YSK'nın kesin olmayan sonuçlarıyla 14 oy ile kaybettiği yarışı Ak Parti'nin göğüslediği açıklanınca CHP İl ve ilçe yöneticilerinden itirazlar yapıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Sayın, Ak Parti'nin Diyarbakır'ın Çüngüş İlçesinde CHP Başkan Adayı Ali Suat Akmeşe'nin hakkını gasp ettiğini öne sürerek, "Ak Parti Çüngüş ilçesindeki seçimi, yaptığı usulsüzlük ile kazandı" dedi.

Belge ve ve fotoğraflarla itiraz edeceklerini belirten İl Başkan Sayın şunları söyledi:

''Elmadere Köyünde Sandık tutanağı görevlilere imzalatılmadı ve Sandık görevlilerine sonuçlar ıslak imza ile bildirilmedi. Sonuçlar Ak Partinin itirazı ile sabah 04.00'da Seçim kuruluna gelen torbalar yeniden AKP İlçe Başkanı ve seçim müdürü tarafından kendi aralarında tekrar sayıldı. Bu yapılan usulsüzlük Adliye kameraları ve parti görevlileri tarafından gizli çekilen fotoğrafta yer almaktadır. Bu Fotoğrafı basın ile paylaşacağız. İlçe Başkanımız Seçim Kurulu başkanı tarafından tutuklarım diye tehdit edilmiştir. Partimizin görevlilerine seçim kurulundaki görevliler siz evinize gidin biz sonuçları internette yayınlayacağız diyerek seçim kurulundan çıkartıldılar. Sonuç olarak CHP'nin 14 oy ile kaybettiği internette yayınlanmıştır. Avukatlarımız tarafından gerekli itirazlar yapılacaktır. Bunun peşini asla bırakmayacağız. Bu usulsüzlük yüzünden Çüngüş İlçesinde gerginlik hat safhaya ulaşmıştır. Güvenlik görevlilerini sağduyuya çağırıyorum"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Ak Parti Çüngüş'te Sandıklarda Hile Yaptı İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement