AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, "Siyasi rakiplerimiz bize oy verecek insanlara düşmanca bir yaklaşım sergiliyor.

03.06.2015 18:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, "Siyasi rakiplerimiz bize oy verecek insanlara düşmanca bir yaklaşım sergiliyor. Onlara adeta sanki bir düşmana oy vereceklermiş gibi bir yaklaşımla mahalle baskısı uygulamaya çalışıyorlar" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Siirt'te esnaf ziyaretinde bulunan Aktay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Siirt'te centilmence bir seçim olması için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, başkalarının yaptığı gibi şiddet, tehdit, şantaj, adam kaçırma yollarını ne tasvip ettiklerini ne de bu yollara tevessül ettiklerini kaydetti.

Aktay, "Siyasi rakiplerimiz bize oy verecek insanlara düşmanca bir yaklaşım sergiliyor. Onlara adeta sanki bir düşmana oy vereceklermiş gibi bir yaklaşımla mahalle baskısı uygulamaya çalışıyorlar. Oysa biz bu seçimi özgür bir ortamda yapılacak olması, milletin kendi hür iradesi, hür vicdanı ile vereceği bir karar olarak görüyoruz. Halkımızın sandık başına güvenle gitmesi, kararını güvenle verebilmesi, sandık başında insanların farklı yollara tevessül etmemeleri için gerekli her türlü tedbirler alınmaktadır" diye konuştu.

Şirvan'daki olay

Yasin Aktay, Şirvan'ın bir köyünde HDP'li grup ile köylüler arasında yaşanan olaya ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

"Bu olayda şeyh torunu olduğu bilinen HDP'li milletvekili adayı, 'nasıl olsa şeyhin müridi' diyerek şeyh mürit ilişkisini istismar ediyor. Hani siyasi rakibimiz bu tür şeylere karşıydı? Oysa onların feodal ilişkileri, şeyh ve mürit ilişkisini çok kötü bir şekilde suistimal etmiştir. Belki bir dini sohbet beklenirken bu aday, 'Burada cami neden yapıldı? Burada camiye ihtiyaç yok. Kobani'ye yardım yapmaya gerek var' diyor. Kobani'ye gereken yardımı biz zaten Türkiye olarak yapıyoruz. Türkiye'yi Kobani'ye duyarsız kalmış gibi suçlamaya hiç kimsenin hakkı yok. Türkiye Kobani'ye dünyadaki tüm ülkelerden daha çok yardım yaptı."

Aktay, Kobani'de olaylar başladığında ilk bir hafta içerisinde 193 bin Kobanilinin Türkiye'ye sığınmasını sağlayarak, onlara tüm insani yardımları yaptıklarını bildirdi.

Avrupa'nın Kobani'deki 500 kişiyi bile ülkelerine kabul etmediğine dikkati çeken Aktay, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kabul ettikleri de ne yazık ki kullanabildikleri insanlardır. Köylerde, 'Neden Kobani'ye yardım etmiyorsunuz da, cami yapıyorsunuz?' diye sormak kimsenin haddi değildir. Tatsız bir durum olmuştur ve olayda bir kişi yaralanmıştır. Yaralanan kişiye şifa diliyoruz. Keşke hiç böyle şeyler olmasa, özgür bir ortamda, insanlara vaatler anlatılabilse. Ne kazandıracağınızı anlatın çünkü insanların boş vaatlere karnı tok."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement