AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nebati Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nebati Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nebati Açıklaması

"Türkiye'de darbe girişiminde bulunanların sonu hüsrandır.

27.07.2014 01:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, artık Türkiye'de darbe yapanların da darbeye teşebbüs edenlerin de yargılandığını vurgulayarak, "Türkiye'de darbe girişiminde bulunanların sonu hüsrandır. Bunu kabul edin ve köşenize çekilin. Onları biz affetsek bile tarih, eşleri ve çocukları affetmeyecek" dedi.

Nebati, partisinin İlim Yayma Cemiyeti'nin Mersin Şubesi'nde düzenlediği iftarda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin AK Parti iktidarıyla büyük bir ferahlığa eriştiğini ve dünya arenasında hatırı sayılır bir prestije sahip olduğunu belirtti..

Türkiye'nin son dönemlerde 150 yıllık Marmaray hayalinin yanı sıra bir çok hayalini de gerçekleştirdiğini ifade eden Nebati, "Artık Türkiye'de, vatandaşın günlük yaşantısında karşılaştığı hangi tür problemleri varsa en kısa zamanda çözülüyor. Biz hayallerimizi gerçekleştirdik. Milletimiz de hayalini gerçekleştiren bu iktidarın, hiç bir zaman destek isteğini geri çevirmedi" diye konuştu.

Nebati, 2002'den sonra Türkiye'de darbe yapanların yanı sıra darbe girişiminde bulunanların dahi hesap verebileceklerinin anlaşıldığı bir dönem olduğunu söyledi.

AK Parti iktidarının her türlü darbe girişimini bertaraf ederek, faillerinin hesap vermelerini sağladığını anlatan Nebati, şöyle devam etti:

"Darbeciler yargılandı. Buna rağmen Türkiye'de ağaç bahanesiyle tekrar darbe girişiminde bulunuldu. Tam bir vandalizm yaşandı. Türkiye bu tür problemlerle 12 yıl öncesinde karşılaştığı zaman def edebilecek bir güce sahip değildi. Her türlü darbe girişimi başarıyla sonuçlanıyordu. AK Parti iktidarıyla gelen her türlü darbe girişimi sakıt kaldı ve bunların hepsi de cezalandırıldı. Hepsi de mahkemelere düştü. Hesap verebilmenin ne demek olduğunu öğrendiler. Ancak bu güç odakları yöntem değiştirerek kendisini 17 ve 25 Aralık'ta tekrar gösterdi. Sokakları karıştırmaya, Türk-Kürt, Alevi-Sünni çatışması çıkarmaya çalışarak tekrar tekrar denediler. Bu şekilde başarılı olamayacaklarını anlayınca da ellerinde kalan ve yıllardır sindire sindire ulaştıkları bürokrasideki güçleri harekete geçirdiler. Ulusal ve uluslararası ihanet şebekeleriyle işbirliği yaparak bir darbe girişiminde daha bulundular. Burada bizi üzen ve yaralayan beraber yürüdüğümüze ve hareket ettiğimize inandığımız insanların, bu darbe girişiminde başat rol oynamalarıydı. Ayrıca her türlü ahlaksızlığı yaparak montajla, dublajla Türkiye'nin seçilmiş hükümetine, milletin özgür iradesine karşı darbe girişiminde bulundular. Milletimiz AK Parti'ye verdiği yüzde 45,5 oyla bunlara hesap sorulmasına onay verdi. İşte son günlerde yapılan operasyonlar da bu hesabın başlangıcıdır."

Artık Türkiye'de darbe dönemlerinin bittiğine dikkati çeken Nebati, "Türkiye'de darbe girişiminde bulunanların sonu hüsrandır. Bunu kabul edin ve köşenize çekilin. Onları biz affetsek bile tarih, eşleri ve çocukları affetmeyecek" dedi.

" Gazze'de insanlar katlediliyor. Yüzlerce şehit, binlerce yaralı var. Çocuklar benzin içirilerek katlediliyor. Zalim İsrail devleti Müslümanlara eziyet ediyor. Öldürüyor. Parçalıyor" diyen Nebati, bu zulme karşı bütün dünyada sesini yükselten devletin Türkiye, tek Başbakanın Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirtti.

-Cumhurbaşkanı seçimi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, cumhurbaşkanını milletin seçecek olmasının gurur ve mutluluk verici bir durum olduğunu söyledi.

Devleti temsil ettiğini düşünen hegemonik yapıların ve devleti ellerinden kaçırmak istemeyen bazı güç odaklarının bir takım girişimlerde bulunduğunun altını çizen Nebati, şunları kaydetti:

"Ancak farklı yollar arayanlar tıkandılar. Onlar bittiler ve bittiklerinin de tescili, adaylarını açıkladıkları gündür. Doksan yıldır muhafazakarlara, tu-kaka, göbeğini kaşıyan adam ve bir takım yakıştırmalar yapan CHP,  'muhafazakar, üniversite mezunu, dünyayı bilen birisini aday yapacağım' dedi. Bizim milletimiz ve parti içi yaptığımız istişarelerle belirlediğimiz adayımıza 'dikdatör' diyen CHP, bir akşam vakti kendisine büyük ihtimalle verilmiş olan zarftaki bir ismi genel başkan yardımcılarının, milletvekillerinin dahi haberinin olmadığı bir vakitte MHP ile ilan etti. Garabete bakın CHP'nin çatı adayı muhafazakar diye lanse ediliyor. Bu kişi, CHP'li seçmenin önüne aday olarak konuluyor. CHP'nin seçmeni şu anda, 'nasıl olurda doksan yıldır inanmadığın ve başında görmek istemediğin birisini bize getirirsin' şeklinde bir travma yaşıyor. O travmaya bir travma daha eklendi. O da, 'tıpış tıpış gelip oy vereceksin' travması. Çünkü hayatları hep böyle geçti. Bu millet bir şey bilmez bunların yerine üç beş tane adam geçer karar verir."

Programa, İlim Yayma Cemiyet Mersin Şube Başkanı Tahsin Boyraz, AK Parti Mersin İl Başkanı İsmail Taşpınar, ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nebati Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement