AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "AK Parti milletten başka herhangi bir güce sahip değildir.

22.04.2015 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "AK Parti milletten başka herhangi bir güce sahip değildir. Uluslararası bir işbirliği yoktur. Bir tek işbirliği vardır, bu da millettir. Böyle olduğu için yerlidir ve millidir" dedi.

Soylu, Akçaabat ilçesinin Dürpınar Mahallesi'nde vatandaşlarla sohbet edip esnaf ziyaret yaptı. Akçaabat Minibüsçüler ve Dolmuşçular Lokali'nde şoförlerle bir araya gelen Soylu, sorunların çözümü için her türlü girişimde bulunacaklarını söyledi.

AK Parti döneminde yapılan çalışmalarla milliyetçiliğin en güzel örneklerinin sergilendiğini ifade eden Soylu, " Türkiye'yi koalisyonlara muhtaç etmemeliyiz. Bunu açık söylüyorum. Kim milliyetçiyim, kim milliyetçilik diyorsa en büyük milliyetçi AK Parti'dir. Eğer sen ay yıldızlı bayrağını binlerce kilometre ötede, Orta Asya steplerine, Orhun Yazıtları'na dikebiliyorsan, insanların buradan kalkıp Mynmara gidiyorsa, eğer senin gemilerin Filistin'deki insanların nakledilmesini sağlıyorsa senin milliyetçiliğin budur" diye konuştu.

-"Kuru laf milliyetçiliği değil, bugünkü milliyetçilik faydalı"

Türkiye'de yıllarca kuru laf milliyetçiliği yapıldığını belirten Soylu, şunları kaydetti:

"Eğer sen stadyumlara gelen futbol takımlarına 'Türkiye'de bu kadar güzel spor tesisleri yapılabiliyor' dedirtiyorsanız, senin milliyetçiliğin bu, ötekisi kuru laf milliyetçiliği. Yıllarca yapıldı bu ve onun üzerinden kavgalar yapıldı. Hangisi faydalı oldu? Bugünkü faydalı. Kuru laf milliyetçiliği değil, bugünkü milliyetçililik faydalı. Bugün ülke insanının ürettiği ve 239 ülkeye ihraç ettiği, dünyanın bütün ülkelerine gittiğiniz zaman pasaportunuzun itibarlı olduğu bir Türkiye tablosu var. Bunu ayağınızı yorganınıza göre uzattığınız zaman yaparsınız. IMF'nin boyunduruğu altında olursanız bu olmaz."

-"Önümüzde seçim olmayan bir hizmet dönemi var"

Soylu, genel seçimlerin ardından 4 yıllık süreçte hiçbir seçimin olmayacağına dikkati çekerek, "Şimdi önümüzde 4 yıllık, hiçbir seçim olmayan hizmet dönemi var. Bu hizmet dönemini hep birlikte yerine getirebilmek için gayret ortaya koyalım. AK Parti sizi bugüne kadar hiç mahcup etmedi" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin, dünyanın en önemli enerji geçiş güzergahında bulunduğuna işaret eden Soylu, bunu kuvvetlendirmeye çalıştıklarını belirterek, "6-7 Ekim, Gezi olayları ve 17-25 Aralık darbesinin olması boşuna değil. Türkiye'nin gelişmesini ve büyümesini çekemiyorlar. Bunu aşağıya düşürmeye çalışıyorlar" dedi.

-"AK Parti yerlidir, millidir"

AK Parti'nin ülkede hiç kimseyi ötekileştirmemek için çalıştığını kaydeden Soylu, "AK Parti milletten başka herhangi bir güce sahip değildir. Uluslararası bir işbirliği yoktur. Bir tek işbirliği vardır, bu da millettir. Böyle olduğu için yerlidir ve millidir. AK Parti bu toplumun bütün değerleriyle barışıktır. AK Parti bu memlekette kimse ötekileştirilmesin diye çalışıyor. Toplumun ortak meselesi olan her konuyu çözmek için çalışıyoruz" diye konuştu.

Soylu, daha sonra Akçaabat Sebze Hali'ne geçerek, esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti, sorunlarını dinledi. İlçe merkezinde bir restorana da giren Soylu, Akçaabat köftesi pişirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım'ı da makamında ziyaret etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement