AK Parti İstanbul Milletvekili Metiner Açıklaması - Son Dakika
Güncel

AK Parti İstanbul Milletvekili Metiner Açıklaması

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, "Mini bir paketle gündeme getireceğimiz partili cumhurbaşkanı sistemiyle sorunu çözeceğiz.

11.05.2016 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, "Mini bir paketle gündeme getireceğimiz partili cumhurbaşkanı sistemiyle sorunu çözeceğiz." dedi.

Metiner, bir dizi ziyaret için geldiği memleketi Kahta ilçesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye olarak terörü yeneceklerini söyledi.

Milletvekili Metiner, hiçkimsenin terör üzerinden Türkiye'ye diz çöktürmesine izin vermeyeceklerini belirtti.

Başkanlık sitemine karşı gereksiz bir direnç olduğunu dile getiren Mehmet Metiner, AK Parti olarak partili cumhurbaşkanlığı modeli üzerinde çalıştıklarına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Belki 3-4 maddelik bir anayasa değişikliğiyle bundan sonra seçilecek cumhurbaşkanlarımızın partili olmasını sağlayacağız. Mini bir paketle gündeme getireceğimiz partili cumhurbaşkanı sistemiyle sorunu çözeceğiz. Yani halkın seçtiği cumhurbaşkanı partisiyle göbek bağını koparmayacak. Seçildikten sonra partisiyle partisinin hükümetiyle her türlü siyasi bağı devam etsin. Bu modeli gerçekleşecek kongremizden sonra gündeme getireceğiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti İstanbul Milletvekili Metiner Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement