AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu, AÖF Sınavına Girdi - Son Dakika
Güncel

AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu, AÖF Sınavına Girdi

Açıköğretim Fakültesi Adalet Meslek Yüksekokulu birinci sınıf öğrencisi olan Milletvekili Zorlu, Konya'nın Ereğli ilçesinde vize sınavlarında ter döktü.

06.12.2014 14:10  Güncelleme: 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Adalet Meslek Yüksekokulu birinci sınıf öğrencisi olan AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu, Konya'nın Ereğli ilçesinde vize sınavlarına girdi.

ÖSYM'nin Ereğli'yi sınav merkezi olarak kabul etmesinin ardından açıköğretim fakültelerinin sınavları Konya'nın Ereğli ilçesinde de yapılmaya başlandı.

AÖF Adalet Meslek Yüksekokulu birinci sınıf öğrencisi olan Zorlu da vize sınavlarına Ereğli ilçesindeki Necmettin Erbakan Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi'nde girdi.

Zorlu, sınavın yapıldığı sınıfta yerini aldıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, binada milletvekili olarak değil, öğrenci olarak bulunduğunu söyledi.

İcra ettiği siyasetin hukuk da gerektirdiğini, bu ihtiyaç nedeniyle hukuk fakültesi okumaya karar verdiğini ifade eden Zorlu, "Tabii, direkt hukuk fakültesi okuma imkanım yok. Açıköğretim Fakültesi Adalet Meslek Yüksekokulu'ndan başladım. İnşallah burayı bitirdikten sonra dikey geçiş sınavlarıyla hukuk fakültesine gideceğim" dedi.

- "Okumanın yaşı yoktur"

Bu konuda çok iddialı olduğunu anlatan Zorlu, okulu 4 sene içinde bitirmeyi hedeflediğini dile getirdi.

"Okumanın yaşı yoktur" diyerek yaşıtlarını okumaya davet eden Zorlu, "Beşikten mezara kadar ilim derler ya artık bizim de onu gerçekleştirmemiz gerekir. Tüm akranlarımı, herkesi değişik fakülteleri bitirmeye, illa bir meslek adına değilse bile bilim adına, ilim adına okumaya teşvik ediyorum, çağırıyorum" diye konuştu.

Zorlu, Açıköğretim Fakültesi sınavının Ereğli'de ilk kez yapıldığını, bunun maddi ve manevi anlamda ilçeye büyük kazanç sağladığını kaydetti.

Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitiren Zorlu, Prof. Dr. olarak yurt dışındaki üniversitelerde eğitim öğretim faaliyetlerinde bulundu. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu, AÖF Sınavına Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement