AK Parti Konya Milletvekili Türkmenoğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Konya Milletvekili Türkmenoğlu Açıklaması

AK Parti Konya Milletvekili Türkmenoğlu Açıklaması

"Ülkemizde AK Parti iktidarına kadar maalesef 'Seçimler yaklaşınca vatandaşa yakınlaş, birkaç hizmet yap, sonraki seçime kadar bir daha yüz yüze dahi gelme' anlayışı vardı.

01.12.2014 12:39

AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, "Ülkemizde AK Parti iktidarına kadar maalesef 'Seçimler yaklaşınca vatandaşa yakınlaş, birkaç hizmet yap, sonraki seçime kadar bir daha yüz yüze dahi gelme' anlayışı vardı. Bu anlayışı biz yıktık" dedi.

Türkmenoğlu, partisinin il başkanlığı binasında düzenlenen basın toplantısında, gündemdeki konuları değerlendirdi.

Çözüm sürecinde yol haritası üzerinde çok çalışıldığını belirten Türkmenoğlu, her zaman yol haritasında sıkıntı olmadığını ancak uygulanmasında sorun olduğunu söylediklerini anımsattı.

Çözüm süreci çalışmalarıyla alakalı geçen aylarda herkesin ders alması gereken bir takım olaylar yaşandığını ifade eden Türkmenoğlu, " Türkiye'nin bu kanayan yarasına çözüm bulmaya en çok yaklaşıldığı zamanlarda, birileri bu yarayı ısrarla kaşıyarak kapanmaması için uğraşıyor. Bu noktada üzerine sorumluluk düşen her kim varsa ki siyasiler olsun, sivil toplum örgütleri olsun fark etmez, hükümetimiz kadar hassas davransalardı belki de artık üzerinde konuşulacak bir sorun bile kalmayacaktı" diye konuştu.

2015 yılı haziran ayında yapılacak genel seçimlerin erken tarihe alınması konusunda söylentiler dolaştığını dile getiren Türkmenoğlu, şöyle devam etti:

"AK Parti olarak 12 yıllık iktidarımız süresince hep seçimlerin zamanında yapılmasını tercih ettik. 2007'deki Cumhurbaşkanlığı seçiminin krize girmesi sebebiyle zaruri olarak yapılan erken seçimi buna katmıyoruz. Orada halk iradesine karşı yaşanan üretilmiş bir engellemeye karşı halk iradesinin tecellisi adına erken seçim yapılmıştı. AK Parti için seçim çalışmaları hiç bitmez. Her zaman, her an yapılabilecek seçimler için hazır durumdayız. Ülkemizde AK Parti iktidarına kadar maalesef 'Seçimler yaklaşınca vatandaşa yakınlaş, birkaç hizmet yap, sonraki seçime kadar bir daha yüz yüze dahi gelme' anlayışı vardı. Bu anlayışı biz yıktık. Halkımız da bunun farkında. Siz değerli basın mensuplarımız da zaten bunu gözlemliyor, takip ediyorsunuz. Gerek bakanlarımız, gerek milletvekillerimiz ve hatta Sayın Başbakanımız dahi sürekli olarak vatandaşımızla iç içe."

Türkmenoğlu, 2023 hedefine ulaşmak için gerçekleştirmeleri gereken en önemli çalışmanın Anayasa değişikliği olacağına işaret etti.

Bunun için de 2015 seçimleri sonrası yoğun ve büyük bir çalışma içine girmeyi planladıklarını aktaran Türkmenoğlu, "Elbette ki bunun için halkımızın seçimlerde bize bu yetkiyi vermesi gerekiyor. Halkımızın bu yetki ve desteği verileceğine de inancımız tamdır. Zira toplumdaki neredeyse her kesim mevcut Anayasadan muzdarip durumdadır. Yeni Anayasa ile daha demokratik bir Türkiye'de mevcut Anayasa'dan da kaynaklanan sıkıntılı olan tüm konularda özgürlük alanları daha da genişletilmiş olacaktır" ifadelerini kullandı. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Konya Milletvekili Türkmenoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement