AK Parti'li Gök Türkiye'nin Kuala-Lumpur Büyükelçisi Olarak Atanan Türkoğlu ile Görüştü - Son Dakika
Politika

AK Parti'li Gök Türkiye'nin Kuala-Lumpur Büyükelçisi Olarak Atanan Türkoğlu ile Görüştü

Türkiye Malezya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök, Türkiye'nin Kuala Lumpur Büyükelçisi olarak atanan Başak Türkoğlu ile görüştü.

03.09.2014 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye- Malezya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök, Türkiye'nin Kuala-Lumpur Büyükelçisi olarak atanan Başak Türkoğlu ile görüştü.

Gök'ün Yeni Hakla İlişkiler Binası'ndaki odasında gerçekleşen görüşmede konuşan Gök, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakan olduğu dönemde Malezya'ya ziyarette bulunduğunu ve bu ziyarete kendisinin de katıldığını belirterek, o ziyarette 2015 yılının Malezya'da Türkiye Kültür Yılı, Türkiye'de de Malezya Kültür Yılı ilan edilmesi konusunda prensip kararı alındığını söyledi.

TBMM'de Türkiye-Malezya Dostluk Grubu'nun olduğunu, yeni dönemde Malezya'da da dostluk grubu kurulmasının planlandığını kaydeden Gök, Türkiye ve Malezya arasındaki ticaret hacminin 1.5 milyar dolara ulaştığını, bunun 5 yıllık süreçte 5 milyar dolara çıkarılmasını hedeflediklerini kaydetti.

Büyükelçi Türkoğlu da ilk resmi ziyaretini Abdülkerim Gök'e yaptığını belirterek, Malezya'nın Türkiye açısından önemini vurguladı. Bu görevin ilk büyükelçilik görevi olduğunu ifade eden Türkoğlu, Malezya'da iyi dostluklar kurup, iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesine katkı sağlayacağını bildirdi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti'li Gök Türkiye'nin Kuala-Lumpur Büyükelçisi Olarak Atanan Türkoğlu ile Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement