AK Parti'li Özdemir, TPİC İşçileri İle İlgili Açıklama Yaptı - Son Dakika
Yerel

AK Parti'li Özdemir, TPİC İşçileri İle İlgili Açıklama Yaptı

AK Parti\'li Özdemir, TPİC İşçileri İle İlgili Açıklama Yaptı

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, TPİC işçilerinin durumu ile ilgili TPAO Genel Müdürlüğünü ziyaret etti.

27.03.2015 08:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti milletvekili Özdemir, TPİC işçileri için TPAO'daydı.

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, TPİC çalışanlarının iş akitlerine ilişkin endişelerini konuşmak üzere Ankara'da TPAO Genel Müdürüyle bir görüşme gerçekleştirdi.

Milletvekili Özdemir beraberinde AK Parti İl Başkanı Diyaettin Uçar ve Teşkilat Başkanı Hüseyin Yıldırım ile birlikte TPAO Genel Müdürü Besim Şişman'la TPİC çalışanlarının endişelerini konuştu.

Milletvekili Özdemir, görüşmede özellikle bazı art niyetli kesimlerin ortaya attığı çalışanların iş akitlerinin Haziran ayından sonra feshedileceği şeklindeki iddialarının gündeme geldiğini ve böyle bir durumun söz konusu olmadığını, çalışanların 1 yıl süreyle maaşlarını almaya devam edeceklerini söyledi.

2014 yılı sonunda ilgili bakanlarla gerçekleştirdikleri görüşmeler sonucunda yaptıkları basın açıklamasında da belirttikleri gibi petrol fiyatlarının tarihi bir düşüş göstermesinden dolayı TPAO'nun çalışma programlarında değişikliğe gitme zorunluluğunun hasıl olduğunu anlatan Milletvekili Özdemir, söz konusu sıkıntılar nedeniyle de TPİC ve Güneyyıldızı benzeri firmalarla yapılan sözleşmelerin uzatılamadığından hizmet alımı yoluyla çalışan personelin ücretsiz izne ayrılması gibi bir durumla karşı karşıya kalındığını ancak yaptıkları girişimler neticesinde çalışanların ücretsiz izne ayrılması seçeneğinin iptal edilerek çalışanların 1 yıl boyunca asgari ücret üzerinden maaşlarını almaya devam etmelerinin sağlandığını dile getirdi.

Bu arada önümüzdeki zaman diliminde petrol fiyatlarında artış olması ve normal düzeylerde seyretmesi halinde TPAO'nun alışılmış çalışma programını yürütebilme imkanının ortaya çıkacağını belirten Milletvekili Özdemir, bu durumda mevcut personellerin çalışmasına öncelik tanınacağının sağlandığını ifade etti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel AK Parti'li Özdemir, TPİC İşçileri İle İlgili Açıklama Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • serhat akşit: Bırak sen işçileri ilk başta fakir fukaranın hakkını yemeyn. . . bozak enerjinn sahibi olan ziver özdemir ve çeteleri işçilerinden rüşvet alarak ve 3 yıl sonunda tanzimatları işi almamak tehdidiye geri alıyrsnz. . 0 0 Yanıtla

Advertisement