AK Parti Milletvekili Yüce: "İki Yüzlü Olduklarını Yüzlerine Söyleyeceğiz" - Son Dakika
Güncel

AK Parti Milletvekili Yüce: "İki Yüzlü Olduklarını Yüzlerine Söyleyeceğiz"

AK Parti Milletvekili Yüce: "İki Yüzlü Olduklarını Yüzlerine Söyleyeceğiz"

TBMM Mülteci Hakları Komisyonu Üyesi AK Parti Isparta Milletvekili Said Yüce, Suriye’de savaştan kaçarak, Avrupa ülkelerine sığınan göçmenlere yönelik uygulamaların, batının medeni olmadığı gerçeğini gün yüzüne çıkardığını söyledi.

08.02.2016 14:53

TBMM Mülteci Hakları Komisyonu Üyesi AK Parti Isparta Milletvekili Said Yüce, Suriye'de savaştan kaçarak, Avrupa ülkelerine sığınan göçmenlere yönelik uygulamaların, batının medeni olmadığı gerçeğini gün yüzüne çıkardığını söyledi.

Suriye sınırında yüzyılın en acımasız, en vicdansız savaşının devam ettiğini kaydeden Yüce, "Maalesef bizim komşularımız, akrabalarımız olan o insanların üzerlerine dünyanın güya medeni kabul edilen, batılı, demokrat diye bilinen ülkelerin güvenlik güçleri, orduları uçakları tanklarıyla müdahalede bulunuyor. Bu kabul edilebilir bir şey değildir. Orada masum insanlar, sivil halk hayatını kaybediyor. Dikkat edin hangi ülkeler orada eski operasyonlar yapıyor, uçaklarla müdahale ediyor, bombalar atıyorsa o ülkelerin o topraklarda petrol kuyuları, gaz arama istasyonları var. Hangi ülkelerin petrol kuyuları varsa o ülkeye, oraya askeri müdahalede bulunuyor. Bu kadar açık ve net gösterge ki masumlar ölmüş, çocuklar hayatlarını kaybetmiş insanlar evlerinden yurtlarından mahrum kalmış umurlarında değil" dedi.

"SURİYE'DE İNSANLIK SUÇU İŞLENİYOR"

Batının Rusya da dahil büyük bir insanlık suçu işlediğini öne süren Yüce, şunları söyledi:

"Bunu yapanlar Avrupa İnsan Hakları Mahkemeleri'nde savaş suçu işledikleri için mutlaka yargılanmalılar. Kim evini, vatanını, toprağını terk etmek ister? Evlerinin üzerine bomba yağan bu masum insanlar bizim sınırlarımıza dayanmış. 2 milyondan fazla Suriyeliyi misafir ediyoruz. Büyük bir memnuniyetle misafir ediyoruz. Her ne kadar içimizden çatlak sesler çıksa da milletlimiz ensar ruhuyla bu insanlara yardım etmekten memnunlar. Ancak Batı ülkelerine sığınan Batı topraklarına gelen, yangından bombadan kaçan insanların kollarına renkli bilezik takılıyor. O bileziği takmazsa kampta yemek vermiyor, değerli eşyalarını alıyorlar, kendisi için önemli olan manevi hatıralarını alıyorlar. Gerçekten kabul edilebilir bir şey değil. Daha da ileri gidip botlarını şişleyip Ege Denizi'nde batıranlar var. Bunları bırakın ölürlerse ölsünler diyen bakanlar var. Parlamentolarında yasa dışı ülkeye mülteci girişi olduğunda askeri ve polisine 'vur' emri verilsin diye karar hazırlığı içinde olanlar var. İnsanlığın durduğu yer. Ama şükürler olsun Türkiyemiz, bu savaş çıktığından beri soframızı, topraklarımızı, gönüllerimizi onlara açtı. Sadaka belayı defeder kaidesince bu duruma milletimizin ve devletimizin bir sadakası olarak bakıyorum ve böylece büyük musibetlerden ülkemizin kurtulacağına vesile olacağını düşünüyorum. Batının bu insanlık dışı tavrını şiddetle kınıyorum. Batı gerçek yüzünü göstermiştir. Asla medeni değiller, asla insan haklarında yana, demokratik değiller."

"YÜZLERİNE SÖYLEYECEĞİZ"

Mülteci Hakları Komisyonu üyesi olarak yakın bir zamanda komisyon üyesi milletvekilleriyle, mültecilerin bulunduğu Avrupa ülkelerine ziyaret gerçekleştireceğini belirten Yüce, "Gidip bunu onların yüzlerine de haykıracağız. Bugün Suriye'de kan akmasını devam etmesini isteyen, sadece kendi çıkarlarını düşünen güçler iki yüzlüdür. Avrupa iki yüzlüdür. Bunu kendilerine söyleyeceğiz. Zaman zaman gelip ülkemizde İnsan Hakları diye inceleme yapmaya kalkarlardı. İşte insan haklarının en güzelini Türkiye yapıyor. Cenevre Sözleşmesi, iltica eden göçmenlerin hele de can güvenliği varsa asla geri gönderilemeyeceğini içerir. Bu kaideyi, demokratik, medeni olduğunu iddia eden ülkeler göz göre göre bu sözleşmeyi çiğnemektedirler. Avrupa'da bu insanlara kucak açan insanlar var. Onları takdirle karşılamakla beraber bir kısım siyasetçi, hükümet ve güvenlik güçleri idarecilerini şiddetle kınıyorum" diye konuştu. - ISPARTA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel AK Parti Milletvekili Yüce: 'İki Yüzlü Olduklarını Yüzlerine Söyleyeceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement