AK Parti Söke İlçe Kongresi - Son Dakika
Politika

AK Parti Söke İlçe Kongresi

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır: "Türkiye, ciddiye alınan, bölgesinde güçlü olan, konular tartışılırken tebliğ edilen değil uluslararası, bölgesel, ekonomik konularda görüşü sorulan ve görüşü sorulmadan karar alınamayan bir ülke haline geldi" "Türkiye'de, cumhuriyet tarihinin en güçlü noktasına erişmiş.

16.11.2014 12:41

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, " Türkiye, ciddiye alınan, bölgesinde güçlü olan, konular tartışılırken tebliğ edilen değil uluslararası, bölgesel, ekonomik konularda görüşü sorulan ve görüşü sorulmadan karar alınamayan bir ülke haline geldi" dedi.

AK Parti Söke İlçe Kongresi, Morel Düğün Salonu'nda yapıldı. Kongre öncesinde AK Parti Söke İlçe Başkanlığı'nı ziyaret eden Bozkır, daha sonra geçtiği kongrede yaptığı konuşmada, AK Parti'de herşeyin konuşulup herşeyin tartışıldığını, karar alındıktan sonra tartışmanın bitip herkesin geleceğe baktığını, şimdi de 2023'e baktıklarını belirtti.

AK Parti hükümetleri döneminde 222 bin derslik inşa edildiğini, Slovenya'nın nüfusunun üçte birine denk gelen 500 bin öğretmenin atandığını, 6 bin 100 kilometrelik bölünmüş yol oranının 17 bin kilometreye çıkarıldığını, 2 bin 494 sağlık tesisinin açıldığını ifade eden Bakan Bozkır, 12 yılda 6 milyon istihdam sağlandığını vurguladı.

Hemen hemen bütün rakamlarda 3 katlık artış yaşandığına işaret eden Bakan Bozkır, kişi başına düşen milli gelirin 3 bin dolardandan 10 bin dolara, ihracatın 160 milyar dolara, ülkeye gelen turist sayısının 13 milyondan 36 milyona yükseldiğini ifade etti. IMF'ye olan 22 milyar dolarlık borcun ödendiğini ve istenildiği takdirde 5 milyar dolar kredi açtıklarını dile getiren Bozkır, "Nereden nereye geldik. Bununla iftihar ediyoruz" dedi.

Bakan Bozkır, şöyle konuştu:

"Şu anda Türkiye'de, cumhuriyet tarihinin en güçlü noktasına erişmiş vaziyetteyiz. Bununla iftihar ediyoruz ancak bunu buradan daha ileriye götürmek, kayayı kan ter içinde o tepeye çıkartan insanların rehavete kapılmaması, bölünmemesi, araya nifak tohumları sokmamasını, enerjisini ve bu imanını kaybetmemesi gerekiyor. O kaya oradan aşağıya inerse onu tekrar çıkaracak bizde ne güç kalır ne de yeniden bir imkanı bulabiliriz. AK Parti'de bir sorun var. O da şudur. Yaptıklarını tekrarlamadığı için bazen insanlar unutabiliyor. O kadar çok şey yapıyoruz, Cumhuriyet tarihinin en önemli noktasına Türkiye'yi getiriyoruz ama bunu tekrarlamadığımız için 'Bazen bunu biz mi yapmıştık' diyen insanlarımız da olabiliyor. Onun için 12 yılda yaptıklarımızı tekrarlamakta fayda var."

-G-20 dönem başkanlığı

Türkiye'nin dünyanın en zengin ülkelerinin oluşturduğu G-20'nin dönem başkanlığını devraldığını ve 1 yıl bu oluşuma başkanlık yapacağını belirten Bakan Bozkır, şöyle devam etti:

"Bakın bugün sayın başbakanımız G-20 ülkelerinin başkanlığını devraldı. G-20, bugün Birleşmiş Milletler'in yerini alacak çok önemli bir oluşumdur. Dünyanın en zengin ülkelerinin oluşturduğu, ekonomik olarak başlayan ama bunu ilerde siyasi konulara geçeceği çok önemli bir yapı ve Türkiye bunun 1 yıl başkanlığını yapacak, bununla iftihar ediyoruz. Sayın Başbakanımız orada bütün dünyanın gözünün dikildiği G-20 toplantılarında ABD başkanından Alman şansölyesine, bütün önde gelen ülkelerin başkanları orada ama onların başkanlığını bizim başbakanımız, genel başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu yapıyor. Hiç kimseye boşyere birşey vermezler. 'Ben olacağım' dediğinde kimseye birşey vermezler. Ama görüyorsunuz Türkiye'nin bütün bu katettiği mesafeler ortada duruyor.

Türkiye, ciddiye alınan, bölgesinde güçlü olan, konular tartışılırken tebliğ edilen değil, uluslararası konularda, bölgesel konularda, ekonomik konularda görüşü sorulan ve görüşü sorulmadan karar alınamayan bir ülke haline geldi. Bunlar çok önemli. Bundan sonra çok daha iyi noktalara geleceğiz."

Bozkır, Adnan Menderes Üniversitesi'nin Söke ilçesindeki Mimarlık Fakültesi inşaatının takipçisi olacaklarını, ilçede AB projeleriyle ilgili eğitim çalışması yapacaklarını kaydetti.

Kongrede konuşan AK Parti Söke İlçe Başkanı Abdullah Yeniusta, tek aday olan Fatih Gürer'e görevi teslim ederken herkesten helallik istedi, gözyaşlarına hakim olamadı. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Söke İlçe Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement