AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Şener Açıklaması - Son Dakika
Güncel

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Şener Açıklaması

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Şener Açıklaması

"Ülkemize sayısız hizmetlerde bulunan milli ve manevi değerlere sahip, mert, dürüst, çalışkan ve başarılı liderimiz Başbakanımız Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı yapmak boynumuzun borcudur" "2002 yılında Manisa ürettiği ürünün sadece 312 milyon dolarlık kısmını ihraç ederken şu anda bu rakam 4 milyar doları buldu"

26.07.2014 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı İhsan Şener, Türkiye'nin 12 yıldır şaha kalktığını ve koşmaya başladığını belirterek, "Ülkemize sayısız hizmetlerde bulunan milli ve manevi değerlere sahip, mert, dürüst, çalışkan ve başarılı liderimiz Başbakanımız Erdoğan'ı cumhurbaşkanı yapmak boynumuzun borcudur" ifadesini kullandı.

Şener, yazılı açıklamasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı seçimi çalışmaları kapsamında 27 Temmuz'da Manisa'da olacağını ve burada halka sesleneceğini bildirdi.

Son 12 yılda turizm, ulaştırma, eğitim, sağlık, adalet, orman ve su işleri, enerji, tarım ve hayvancılık, konut, Köydes, spor ve daha bir çok alanda yapılan 9 milyar liranın üzerindeki yatırımla Manisa'nın şaha kalktığını ifade eden Şener, "Manisa 12 yıl içerisinde üretimini, ihracatını katlayarak büyüdü. 2002 yılında Manisa ürettiği ürünün sadece 312 milyon dolarlık kısmını ihraç ederken şu anda bu rakam 4 milyar doları buldu. 2002 yılında Manisa'nın ödediği vergi 280 milyon lira iken 2013 yılında 1,5 milyar liraya yükseldi. Bu rakamlar da gösteriyor ki Manisa kazanırken, ülkemize de kazandırıyor. Manisa büyürken, Türkiye'de büyüyor" değerlendirmesinde bulundu.

Bölgedeki Sabuncu Tüneli'nin açılmasıyla İzmir-Manisa arası ulaşımın 15 dakikaya düşeceğini belirten Şener, hızlı tren ile ilgili de çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Çiftçilere verilen desteklere de değinen Şener, Manisalı üreticilere 12 yılda 1 milyar 100 milyon liralık destek verildiğini, 2002 yılında 53 milyon lira olan tarımsal desteğin 2013 yılında 139 milyon liraya çıkarıldığını anımsattı. Bunların yanı sıra eğitimde yeni derslikler açıldığını ifade eden Şener, şunları kaydetti:

"Manisa'da 12 yılda orta öğretimde 2 bin 496 yeni derslik açıldı. Genel orta öğretimde çocuklarımız 33 kişilik sınıflardan 23 kişilik sınıflarda eğitim görmeye başladı. Manisa'nın yüz akı Celal Bayar Üniversitesine 12 yılda 6 fakülte, 1 yüksekokul kazandırılarak 2002 yılında 16 bin 627 olan öğrenci sayısı 2013 yılında 35 bin 852'ye ulaştı. Üniversiteli gençlerimizin kalması için yapılan konforlu yurtlar ile 3 bin 300 olan yatak sayısı 5 bin 400'e çıkartıldı. Sağlık alanında onlarca hastane kazandırılmasının yanında şimdi 658 yataklı bir şehir hastanesi için çalışmalar sürüyor. Ayrıca 400 yataklı Merkez Efendi Devlet Hastanesi projesi sürüyor. 2002 yılında 2 bin 688 olan yatak sayısı bugün 3 bin 900'lere ulaştı. Artık vatandaşımız otel konforu odalarda, 5 yıldızlı sağlık hizmeti alıyor."

-Cumhurbaşkanlığı seçimi

Şener, açıklamasında cumhurbaşkanlığı seçimlerine de yer verdi. Cumhurbaşkanının ilk kez millet tarafından seçileceğini anımsatan Şener, "10 Ağustos Manisalılar ve Türkiye için çok önemli bir yere sahip. İlk kez devlet başkanımızı milletimiz oylarıyla seçecek. Halkın oylarıyla seçilen ilk Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olacak. Türkiye 12 yıldır şaha kalktı, koşmaya başladı. Dünya'da sözü dinlenir oldu. Ülkemize sayısız hizmetlerde bulunan milli ve manevi değerlere sahip, mert, dürüst, çalışkan ve başarılı liderimiz Başbakanımız Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı yapmak boynumuzun borcudur" değerlendirmesini yaptı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Şener Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement