AK Parti Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Oktay Dede Basınla Buluştu - Son Dakika
Yerel

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Oktay Dede Basınla Buluştu

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Oktay Dede Basınla Buluştu

AK Parti Tekirdağ Milletvekili aday adayı Oktay Dede Tekirdağ’da basın mensupları ile bir araya geldi.

07.03.2015 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Tekirdağ Milletvekili aday adayı Oktay Dede Tekirdağ'da basın mensupları ile bir araya geldi. Hedeflerinin 2023 olduğunu söyleyen Dede, Tekirdağ'ı üretimiyle Türkiye'nin 5. büyük ili olmalı düşüncesiyle hareket ettiklerini belirtti.

Tekirdağ'da Erdoğan Orhan Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantıda basın mensuplarını karşılayan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Oktay Dede, projeleri ve milletvekili seçildiği takdirde Tekirdağ'ın sorunlarına çözüm olma yolunda yapacaklarından bahsetti.

Basın mensuplarının büyük ilgi gösterdiği toplantıda Tekirdağ'ın ekonomisiyle 5. büyük il olma yolunda adım atacaklarını belirten Milletvekili Aday Adayı Dede, basının toplumun sorunlarını yakından takip ettiğini, bu sebeple önemli bir işlevi yerine getirdiğini ifade etti.

Basının toplumsal anlamda önemli bir yeri olduğunu belirten AK Parti Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Dede, Süleymanpaşa'da çalışan basın mensuplarıyla bir araya gelmenin bir milletvekili aday adayı için önemli olduğunu ifade ederek, "Süleymanpaşa basınından birçok arkadaşımızı tanıyoruz. Basın, Tekirdağ için ciddi manada neler yapılabileceğini bilmektedir. Aday olduğumuzda beklentileriniz ve milletvekili olmamız durumunda beklentileriniz nelerdir bunları bilmemiz gerekir. Biz aday olduğumuzda da milletvekili olduğumuzda da tutumumuz değişmeyecek, basınla iç içe Tekirdağ'ın sorunları için çalışacağız. Tekirdağ'ın ilerlemesi için çalışacağız. Hayrabolu yolu için çözüm üretmeye çalışacağız. Kapaklı- Saray yolu ve Hayrabolu yolu için bazı nedenlerle çalışmalarda aksaklıklar oldu. İktidarımız döneminde yol konusunda önemli gelişmeler oldu. Bu sorun bölgemize has. Sorunların bilincindeyiz çünkü bu yollardan biz de geçiyoruz" dedi.

Türkiye'de üretimin çok önemli olduğuna dikkat çeken Dede, Tekirdağ'ın en yoğun göç alan illerden biri olduğunu dile getirdi. Tekirdağ'da 13 tane organize sanayi bölgesi olduğunu belirten Dede, "Üretimi canı gönülden destekliyoruz. Önceki dönemlere bakmak gerekirse bölgemizde çevre terörü yaşanıyordu. Bunu kabul etmek gerekir. Arıtmalar yetersizdi ve çevre müthiş derece kirletiliyordu. Islah OSB'ler ve yapılan çalışmaları destekliyoruz. Derin Deşarj gibi projeleri destekliyoruz. Tarım bizim için olmazsa olmaz durumdadır. Ama bunun yanında sanayiyi ve üretimi de destekliyoruz. Tarım ve sanayiyi çevreyi kirletmeden yürütmemiz gerekir. Bunun için yürütülen TRAGEP ve Derin Deşarj çalışmaları desteklemeli. OSB'de Meriç'ten su kullanımı Edirne'nin su baskınlarından kaynaklanan sorunlarına da çözüm olabilir. Çevreye zarar vermeyen yatırımları desteklemeliyiz. Kömür gibi yatırımlar eğer gerekliyse yapılmalı ancak bunlar en üst düzey teknolojiyle çevreye zarar vermeden yapılmalıdır. Tarım mutlaka bizim için stratejik önem taşır. Hedef 2023. Tekirdağ'ı üretimiyle Türkiye'nin 5. büyük ili olmalı düşüncesiyle hareket ediyoruz. Sivil toplum kuruluşlarımızla, belediyelerle, sanayicilerle, toplumla 50 yıllık stratejik plan yapılmalı. Öğrencilerimiz için planlı bir üniversite gerekli. Namık Kemal Üniversitesi biraz daha açık olmalı ve planlı olmalı. Vizyonuyla çevrenin ve Tekirdağ'ın gelişimine fayda sağlamalı. Çevre kirliliği konusunda arıtmalar yapılmalı. Belediyelerin sorumluluğunda olan evsel arıtmalar desteklenmeli. Çünkü Türkiye genelinde evsel arıtması olmayan çok az il kalmıştır. Belediyelere de bu yönde destek verilmeli. Milletvekilleri bölgenin sorunlarına çare olmalıdır. Tekirdağ'ın gelişimi için toplantıya katılarak görüş alışverişine destek veren tüm basın mensuplarına teşekkür ediyorum" dedi.

Basın buluşması toplu fotoğraf çekilmesi ile son buldu. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Oktay Dede Basınla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement