AK Parti Torbalı İlçe Kongresi'nde Açık Oy Baskısı İddiası - Son Dakika
Güncel

AK Parti Torbalı İlçe Kongresi'nde Açık Oy Baskısı İddiası

AK Parti Torbalı İlçe Kongresi\'nde Açık Oy Baskısı İddiası

İzmir'de AK Parti Torbalı İlçe Kongresi'nde Türk bayrağı ve Atatürk posterini indirttiği iddiasıyla, AK Partili yöneticilerin hakkında suç duyurusunda bulunduğu Seçim Kurulu görevlisi Asiye Eroğlu'nu, bağlı olduğu sendika savundu.

11.12.2014 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de AK Parti Torbalı İlçe Kongresi'nde Türk bayrağı ve Atatürk posterini indirttiği iddiasıyla, AK Partili yöneticilerin hakkında suç duyurusunda bulunduğu Seçim Kurulu görevlisi Asiye Eroğlu'nu, bağlı olduğu sendika savundu. Adalet Büro Sendikası, AK Partililer'in Eroğlu'na açık oy kullandırması yönünde baskı yaptığını ileri sürerek, bayrakların indirilmediğini salonun başka bir yerine taşındığını söyledi.

Geçen hafta yapılan AK Parti Torbalı İlçe Kongresi, siyasi mesajlarından çok sandık kurulu başkanı olan Asiye Eroğlu'nun Türk bayrağı ve Atatürk posterini indirttiği iddiasıyla gündeme geldi. AK Partili milletvekilleri, il ve ilçe yöneticileri Eroğlu'na tepki gösterirken devlet memuru olduğu için açıklama yapamayan Eroğlu'nu, bağlı olduğu Adalet Büro Sendikası savundu. Adalet Büro Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Yunus Değer, AK Partili yöneticilerin, Torbalı İlçe Seçim Kurulu'nda katip olarak görev yapan Eroğlu hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, şunları söyledi:

"Asiye Eroğlu, kongrenin olduğu gün sandık başkanı olarak görev yaptı. Kongreye tek aday olarak giren AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Hasan Akbıyık, Eroğlu'na 'bayrakların arkasında delegeler oy kullansın. Nasıl olsa tek aday, açık oy kullandırın' dedi. Eroğlu ise bunun yasal olarak mümkün olmadığını, sandık kurulması gerektiğini söyledi. Sandık fiziki olarak bayrakların arkasına kurulduğu için Türk bayrağı ile Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleri salonun başka bir yerine taşındı. Akbıyık, sözünün dinlenmediği gerekçesiyle olayı provoke etti. Eroğlu, özel ve mesleki hayatında başta Türk bayrağı ve Atatürk olmak üzere devletin tüm simgelerini onuruyla taşıyan bir memur. Bayrağa da cumhurbaşkanına da saygısızlık yapmaz. Kendisi, 'vatan haini' gibi çok ağır hakaretlere uğradı. Suç duyurusunda bulunmuşlar. Süreci izliyoruz, biz de üyemizin haklarını arayacağız."

AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Hasan Akbıyık, açık oy kullanılması yönünde baskı yapmadığını öne sürerek, şöyle konuştu:

"Eroğlu, 'bu bayrakları buradan indireceksiniz' dedi. Ona, 'sandığı ve paravanı bayrakların önüne çekelim' dedim ancak indirilmesi konusunda ısrar etti. Başka bir yere taşımadığı gibi bize 'tüm simgeleri kaldırın' dedi. Ben de 'buraya provoke etmek için özellikle mi gönderildiniz' dedim. Türk bayrağı, Atatürk ve Cumhurbakanına ait olan posteri indirtmeyi bir devlet memuruna yakıştıramadım' dedim. Açık oy kullanılmasını istemedim. Öyle olsa neden seçim yapalım? Yavuz hırsız ev sahibini bastırmaya çalışıyor. 2 bin metrekarelik salonda bayrak asacak yer bulamadı ve indirtti. Polisi çağırdı, ben de seçim kurulu başkanını çağırdım. Hakkında suç duyurusunda bulundum." - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel AK Parti Torbalı İlçe Kongresi'nde Açık Oy Baskısı İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement