AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer Açıklaması

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer Açıklaması

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Çanakkale Zaferi’nin, bir milletin bütün yokluk ve imkansızlıklara rağmen, yüksek bir ruh ve ahlakla nasıl canı pahasına vatan topraklarını düşman işgalinden koruduğunu göstermesi bakımından insanlık tarihi içinde çok özel bir yere sahip olduğunu söyledi.

17.03.2014 12:59

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Çanakkale Zaferi'nin, bir milletin bütün yokluk ve imkansızlıklara rağmen, yüksek bir ruh ve ahlakla nasıl canı pahasına vatan topraklarını düşman işgalinden koruduğunu göstermesi bakımından insanlık tarihi içinde çok özel bir yere sahip olduğunu söyledi.

Çanakkale Zaferi'nin, tarihte eşine az rastlanır en büyük kahramanlık destanlarından biri olduğunu ifade eden AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, "Çanakkale Zaferi, bir milletin bütün yokluk ve imkansızlıklara rağmen, yüksek bir ruh ve ahlakla nasıl canı pahasına vatan topraklarını düşman işgalinden koruduğunu göstermesi bakımından insanlık tarihi içinde çok özel bir yere sahiptir. Vatan topraklarının dört bir yanından gelerek Çanakkale'de işgal kuvvetlerine geçit vermeyen kahramanlar, bizim bugün millet olarak sahip olduğumuz birlik ve beraberliğin ne kadar sağlam temeller üzerine oturduğunu bütün dünyaya en gür sesle ilan etmiştir. Çanakkale Zaferi, vatan topraklarını ve bağımsızlığımızı korumak için şahlanan bir milletin, bağımsızlık ve egemenlik aşkının heyecan ve ibret verici destanıdır. Bu destanı yazan binlerce şehidimiz, "Çanakkale Geçilmez" gerçeğini ve kendisine vurulmak istenen esaret zincirini parçalayıp atacağını tüm dünyaya göstermiştir" dedi.

Millet olarak yokluklar içindeyken bile 'Çanakkale Geçilmez' dedirten sağlam bir inancın, sarsılmaz bir ruhun mirasçılarıyız diyen Milletvekili Başer,"Aydınlık geleceğimizin teminatı dün olduğu gibi işte bu ruhtur, bu inançtır. Çanakkale Zaferi, sadece geçmişimizin bir aziz hatırası olarak değil, geleceğe yürüyüşümüzün en güçlü ilham kaynaklarından biri olarak da milletimizin hissiyatında son derece önemli bir yere sahiptir. Milletçe şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emaneti, her geçen gün aynı şuur ve inançla daha da yükseklere taşımakta kararlıyız. Bu inançla Çanakkale Zaferi'nin 99. yıl dönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü'nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi bir kez daha minnet, saygı ve şükranla anıyoruz" ifadelerini kullandı. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement