Ak Partili Aydemir: Basın Mensupları Birer Toplum Kahramanıdır - Son Dakika
Güncel

Ak Partili Aydemir: Basın Mensupları Birer Toplum Kahramanıdır

Ak Partili Aydemir: Basın Mensupları Birer Toplum Kahramanıdır

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yazılı açıklaması yapan AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, gazetecilerin, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de mesleklerini her şart altında başarıyla icra etmeye odaklanmış birer toplum kahramanı olduklarını kaydetti.

09.01.2014 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yazılı açıklaması yapan AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, gazetecilerin, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de mesleklerini her şart altında başarıyla icra etmeye odaklanmış birer toplum kahramanı olduklarını kaydetti.

"Halkın gözü ve kulağı olan, zor şartlar altında bu görevi yürüten basın mensupları desteklenmeli ve onlara iyi çalışma koşulları sağlanmalıdır" diyen Aydemir, şöyle devam etti:

"Medya mensubunun zaman mefhumu yoktur. İşini yaparken gecesini gündüzüne katarak gerçekleştirir. Kimi zaman bakarsanız Cumhurbaşkanı'nın yanında protokol davetlisidir, kimi zaman savaşta çatışmanın tam arasındadır. Doğal afetlerde yaralıları hastaneye taşır veya hiç keşif edilmemiş topraklarda, vahşi yaşamda röportaj yapmaktadır. Olayları, üzüntüleri, sevinçleri, savaşları anında tespit etmek için canını dahi ortaya koymaktan hiç çekinmezler. Gazeteci arkadaşlarımızın ve basın emekçilerinin sayesinde evimizde otururken Dünyadan haberdar oluyoruz. Aynı zamanda biz siyasetçilerin düşüncelerini, icraatlarını, programlarını en güzel şekilde kamuoyuna duyuran yine basın mensuplarıdır. Manisa merkez ve ilçelerinde görev yapan basın mensubu arkadaşlarımızda ulusal basında görev yapan diğer meslektaşları gibi görevlerinin sorumluğunda çok başarılı bir şekilde mesleklerini icra etmektedirler. Bu nedenle kendilerine bir kez daha teşekkürlerimi iletiyorum."

Basın özgürlüğünün toplumun temel hak ve hürriyetlerinin korunması için ne kadar önemli bir ihtiyaçsa, tarafsız basının da toplum için zorunlu bir ihtiyaç olduğunun altını çizen Aydemir, "Ülkemizde basın çalışanları bir dönem hiçbir hak ve hürriyete sahip değillerdi. Sözleşmesiz. Sendikasız, izinsiz, mesaisiz, sigortasız dönemler geçirdiler. Ancak 1961 yılında 10 Ocak'ta 212 adıyla bilinen ilk kanuni düzenleme ile çalışan gazeteciler bazı haklarına kavuşabildi" diyerek şunları söyledi:

"O nedenledir ki 1961 yılından itibaren 10 Ocak tarihi, Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanmış ve kutlanmaya devam etmektedir. Elbette basın ve medya çalışanları kar kış demeden son derece özverili bir şekilde toplumu bilgilendirmeye çalışmakta ve de bunu en süratli şekilde yapma gayretinde. İletişim aygıtları gelişiyor. Sosyal medya ve internet medyası basın çalışanlarının daha bir rekabetle çalışması ve koşturmasını gerektiriyor. Hal böyleyken çalışan gazetecilerin yaşam şartlarının ve haklarının daha iyileştirilmesi en büyük dileğimizdir. Hükümetimizin bu aşamada önemli uygulamaları ve çalışmaları mevcuttur. Bu vesile ile tüm basın ve medya çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar çalışmalarında başarılar dilerim."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Ak Partili Aydemir: Basın Mensupları Birer Toplum Kahramanıdır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement