Ak Partili Işık'tan 'Malazgirt Zaferi' Mesajı - Son Dakika
Yerel

Ak Partili Işık'tan 'Malazgirt Zaferi' Mesajı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Muş Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Faruk Işık, Malazgirt Zaferi'nin 942'inci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

25.08.2013 12:56

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Muş Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Faruk Işık, Malazgirt Zaferi'nin 942'inci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Işık, sonuçlarıyla İslam ve dünya tarihine yön veren bir dönüm noktası olan Malazgirt Zaferi'nin 942'inci yıldönümünün kutlandığını hatırlattı. Malazgirt Zaferi'nin tarihimizde önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Işık, "Malazgirt Zaferi, aziz milletimize Anadolu'nun kapılarını açmış olması sebebiyle tarihimizde özel bir yere sahiptir. Adalet, hoşgörü, barış ve kardeşliği esas alan Malazgirt ruhu, tarih boyunca aziz milletimizin ilham kaynağı olmuştur. Kurtuluş Savaşımızda da aynı ruhla mücadele eden milletimiz, bu sayede tarihin akışına yön vermeye devam etmiştir. İnanıyorum ki aziz milletimiz, Malazgirt Zaferi'yle başlattığı medeniyet yürüyüşünü aynı azim ve kararlılıkla sürdürecek; birlik ve beraberliğimize, istikrar ve huzurumuza kasteden her türlü tehdidi bertaraf edecektir. Malazgirt Savaşı'yla bu topraklar üzerinde bütün dünyanın hayranlıkla andığı bir hoşgörü medeniyeti kurulmuş ve de Anadolu asırlar boyunca barış içinde bir arada yaşama kültürünün sembolü haline gelmiştir. Büyük komutan Alparslan'ın komutasında ulaşılan bu eşsiz Zafer, Anadolu'nun fethinin yolunu açarken, bin yıllık tarihi süreci de başlatmıştır. Malazgirt Zaferi'nin ardından Anadolu, büyük bir medeniyetin doğmasına, köklü bir devlet geleneğinin ve idare anlayışının oluşmasına ev sahipliği yapmıştır. Böylelikle Anadolu topraklarında filizlenen idare anlayışı, farklı inançlara, dillere, köken ve kültürlere sahip insanların, barış ve hoşgörü içerisinde bir arada yaşamasına imkanı sağlamıştır" diye konuştu.

Ülkemizi her alanda geliştirmek için çaba içerisinde olduklarını belirten Işık, "Tarihimiz, zengin kültür hazinemiz, bin yıldır titizlikle yaşattığımız değerlerimiz; bu yolda bizlere güç ve güven vermeye devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Anadolu'nun anavatanımız olmasına vesile olan Malazgirt Zaferi'nin 942. yıldönümünde, Büyük Komutan Sultan Alparslan'ı ve cennet vatanımız uğruna canını veren tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, tüm hemşehrilerimize selam ve sevgilerimi sunuyorum" dedi. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ak Partili Işık'tan 'Malazgirt Zaferi' Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement