Ak Partili Kapusuz: Uzanan Bu El, ABD'deki Ermeni Lobilerinin Siyasi Çıkarlarına Feda Edilmemelidir - Son Dakika
Güncel

Ak Partili Kapusuz: Uzanan Bu El, ABD'deki Ermeni Lobilerinin Siyasi Çıkarlarına Feda Edilmemelidir

Ak Partili Kapusuz: Uzanan Bu El, ABD\'deki Ermeni Lobilerinin Siyasi Çıkarlarına Feda Edilmemelidir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 1915 olaylarıyla ilgili olarak yayımladığı mesajını, "Türkiye, ortak acılarımıza vurgu yapan son açıklamasıyla bir barış eli uzatmıştır.

24.04.2014 19:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 1915 olaylarıyla ilgili olarak yayımladığı mesajını, " Türkiye, ortak acılarımıza vurgu yapan son açıklamasıyla bir barış eli uzatmıştır. Uzanan bu barış elinin geri çevrilmemesi gerekir. Uzanan bu el, ABD'deki Ermeni lobilerinin siyasi çıkarlarına feda edilmemelidir" ifadeleriyle değerlendirdi.

Yazılı bir açıklama yapan Kapusuz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin son yaptığı açıklamayla 1915 olayları konusunda ne kadar samimi ve sağduyulu olduğunu bir kez daha tüm dünyaya gösterdiğini belirtti. Yapılan açıklamanın bugüne kadar sergilenen tutarlı yaklaşımın devamı niteliğinde olduğunu kaydeden Kapusuz, "Bugüne kadar hep şunu söyledik; "Gelin bağımsız bir tarih komisyonu kuralım tarihi tarihçiler yazsın.' Yine sürekli olarak şu hususu vurguladık; "1.Dünya savaşı yıllarında Türk, Ermeni, Kürt, Arap hangi etnik kökenden olursa olsun tüm Osmanlı vatandaşları büyük acılar yaşamıştır. Bu acılar hepimizin ortak acısıdır.' 1915'de Çanakkale'de şehit olan Türk askerleri ne kadar bu toprakların acısı ise tehcir sırasında yaşamını yitiren Osmanlı vatandaşı Ermeniler de o kadar bu toprakların acısıdır" dedi.

-"BİZ TÜRKİYE OLARAK HEM BUGÜNKÜ ACILARI HEM DE 1915'DEKİ ACILARI HİSSEDİYORUZ"-

Ortak acıları siyasi malzeme yapan lobiler ve tarihi hadiseleri bugünün şartlarıyla yargılayanların bu acıların paylaşılmasında samimi olmadığını belirten Kapusuz, "Onun için herkes samimi olmalıdır. Türkiye, ortak acılarımıza vurgu yapan son açıklamasıyla bir barış eli uzatmıştır. Uzanan bu barış elinin geri çevrilmemesi gerekir. Uzanan bu el, ABD'deki Ermeni lobilerinin siyasi çıkarlarına feda edilmemelidir" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin bu olaylarla ilgili her zaman özgürlükçü bir yaklaşım sergilediğini belirten Kapusuz şu ifadeleri kullandı:

"Evet acıları anlamak vicdan işidir. Ama bu acıları anlamak için sadece geçmişe değil bugünkü acılara da bakmak gerekir. Biz Türkiye olarak hem bugünkü acıları hem de 1915'deki acıları hissediyoruz. İşte bunun için biz samimiyiz. İşte bunun için bizim son açıklamamız büyük değer atfediyor. Acılar arasında derecelendirme yaparak, bugünün dünyasında insanları sınıflandıran batılı ülkeler ise samimi olmadıkları için inandırıcı olamıyorlar. Devletlerin de vicdanı olur. Türkiye son açıklamasıyla bunu göstermiştir. Bugünün dünyasındaki acılara acımasız yaklaşan ülkeler de vicdanlı olmalıdır."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Ak Partili Kapusuz: Uzanan Bu El, ABD'deki Ermeni Lobilerinin Siyasi Çıkarlarına Feda Edilmemelidir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement