Ak Partili Kızılkaya: "Halk Bütün Eğilimleri Meclis'e Taşıdı" - Son Dakika
Politika

Ak Partili Kızılkaya: "Halk Bütün Eğilimleri Meclis'e Taşıdı"

Ak Partili Kızılkaya: "Halk Bütün Eğilimleri Meclis\'e Taşıdı"

AK Parti Mersin Milletvekili Muhsin Kızılkaya, Kürtlerin ’HDP barajı aşsın ama AK Parti’de iktidar olsun’ eğiliminde olduğunu bunun ayarını iyi yapamadığını söyledi.

17.06.2015 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Mersin Milletvekili Muhsin Kızılkaya, Kürtlerin 'HDP barajı aşsın ama AK Parti'de iktidar olsun' eğiliminde olduğunu bunun ayarını iyi yapamadığını söyledi.

Kızılkaya, AK Parti Bozyazı İlçe Teşkilatını ziyaretinde, AK Parti'nin içinde yer almadığı bir hükümetin kurulmasının mümkün olmadığını, hükümetin en büyük ortağının AK Parti olacağını söyledi. Halkın bütün eğilimleri Meclise taşıdığını, 'gidin mecliste uzlaşma sağlayın' dediğini ifade eden Kızılkaya, uzlaşmaya yanaşmayanın millet tarafından mutlaka cezalandırılacağını, Meclis'ten mutlaka uzun vadeli bir hükümetin çıkacağını, çıkmadığı takdirde kasım ayında erken seçimin gündeme geleceğini ve teşkilatların hazırlıklı olmalarını, heyecanlarını kaybetmemelerini istedi.

Doğu ve Güneydoğu Bölgesine her türlü hizmet götürülmesine rağmen Kürtlerin AK Parti'ye oy vermediği yönündeki yaklaşımın doğru olmadığını söyleyen Kızılkaya, "Biz, oraya yatırım götürdük. Batı'da bir çok ilde yatırım yapmamıza rağmen bazı illerde birinci parti CHP olmuştur. Seçime böyle bakmayalım. Mersin'de de yüzde 5 oy kaybımız olmuştur."

İspanya'da BASK sorunu olduğunu anlatan Kızılkaya, şunları söyledi:

"BASK bölgesinde oturanlar en zengin İspanyollardır. Fakirler değil onlar ayrılmak istiyor. ETA diye bir örgüt kurmuşlar, silahlı bir terör örgütü oluşturmuşlar. Dolayısıyla sorun fakirlik, hizmet sorunu değil. Burada Kürtler başka bir şey istiyordu. HDP barajı aşsın ama AK Parti'de iktidar olsun. Kürtlerin baştan beri eğilimi buydu. Fakat bunun ayarını iyi yapamadılar."

HDP ile hiçbir ilişkisi olmayan genelde muhafazakar, dindar AK Parti'nin tabanını oluşturan Kürtlerin HDP'ye oy vermesinin temelinde, 'bunlar barajı aşsın da 6-7 Ekim olayları tekrar yaşanmasın' endişesi yattığını ileri süren Kızılkaya, sözlerine şöyle devam etti: "Bunlar barajı aşmazlarsa yarın şehirler tekrar yanacak bir sürü nahoş hadise olacak, barış bozulacak onun için bir şekilde bunları destekleyelim dediler. Fakat bunun ayarını iyi yapamadılar. Ellerinin ayarı kaçtı. Biz tek başına hükümet kurma çoğunluğunu yakalayamadık. Onlar da farkına vardılar. Onun için de bunu bir ihanet olarak algılamayın."

Kürtlerin HDP'ye oy vermekle askeri bir darbeyi önlediğini öne süren Kızılkaya, şunları söyledi: "Kürtler AK Parti'ye ihanet etmiş değil. Kürtler askeri bir darbeyi önlemiş oldu. Eğer HDP barajı aşmamış olsaydı Allah korusun Kobani gibi olaylar daha da büyümüş olsaydı mecburi o zaman sıkıyönetim ilan edilecekti ve aklımıza gelmeyen hadiseler olabilirdi. Şu an olağanüstü hal rejimi altında yaşıyor olabilirdik. 300 milletvekilimizin olması bize pişmanlık şeklinde bir duygu yaşatabilirdi. Onun için millet her zaman iyi bir hakemdir. Her zaman ayarı iyi yapar. En iyi toplum mühendisi millettir. Her şerde bir hayır var. Bizim kardeşlik hukukumuz bu seçim vesilesiyle bozulmaz. Başka şeylerden dolayı bozulur. Demokrasi çerçevesi içinde kaldığımız sürece bozulmaz. Yeter ki içimize kavga girmesin, silah girmesin. Dolayısıyla tercihlerini bu sefer böyle yaptılar. Yarın bu tercihleri değişebilir." - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Ak Partili Kızılkaya: 'Halk Bütün Eğilimleri Meclis'e Taşıdı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement