Akçakoca'da Tarihi Orhangazi Okulunun Son Hizmet Yılı - Son Dakika
Yerel

Akçakoca'da Tarihi Orhangazi Okulunun Son Hizmet Yılı

Akçakoca\'da Tarihi Orhangazi Okulunun Son Hizmet Yılı

Akçakoca’nın simgelerinden tarihi okulu olan Orhangazi Turizm ve Kültürel bir yapıya dönüştürülmesi doğrultusunda 2014-15 Eğitim ve öğretim yılının ikinci yarısında boşaltılacak.

29.06.2014 15:19

Akçakoca'nın simgelerinden tarihi okulu olan Orhangazi Turizm ve Kültürel bir yapıya dönüştürülmesi doğrultusunda 2014-15 Eğitim ve öğretim yılının ikinci yarısında boşaltılacak.

Bir süre önce geçici olarak İmam Hatip Lisesi'ne dönüştürüleceği ve İmam Hatip Lisesinin yeni binasının hizmete girmesiyle bir kültür merkezine dönüştürülmesi düşünülen Tarihi Orhangazi İlkokulu alınan yeni bir karar doğrultusunda,2015 yılının ilk aylarında boşaltılarak eğitim ve öğretim faaliyetine kapatılacağı öğrenildi.

Milletvekili Osman Çakır konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Tarihi özelliği ve farklı mimarisi ile Akçakoca'mızın önemli değerlerinden olan Orhangazi Okulu ile ilgili olarak bir süre önce alınan ve ortaya çıkan bir sıkıntı nedeniyle geçici bir süre için İmam Hatip Lisesi olarak hizmet verilmesi kararından vaz geçilmiştir. İmam Hatip Lisesinin derslik sorunu mevcut binasında çözülmüştür.Orhangazi Okulu bu yıl sonunda muhtemelen Şubat Mart aylarında boşaltılarak eğitim öğretime kapatılacak olup yeni çok kapsamlı bir proje çalışması yapılarak kültür mirası olarak değerlendirilecektir."dedi.

Akçakoca'nın en önemli tarihi ve kültürel değeri olan Unesco Dünya Mirası Listesine alınan Ceneviz Kalesi gibi Orhangazi Okulununda Akçakoca için bir marka olmasının amaçlandığını belirten Çakır;" Okul binası aslına uygun olarak restore edilirken çevre düzenlemesinde tarihi dokuya uygun olarak yapılarak bölge önemli bir turizm ve kültür merkezi olarak Akçakoca yaşamında yerini alacaktır."dedi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akçakoca'da Tarihi Orhangazi Okulunun Son Hizmet Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement