Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan Viyana'da - Son Dakika
Dünya

Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan Viyana'da

Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan Viyana\'da

Yozgat Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan, bir dizi resmi temasta bulunmak üzere Avusturya’nın başkenti Viyana’ya geldi.

10.05.2014 15:18

Yozgat Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan, bir dizi resmi temasta bulunmak üzere Avusturya'nın başkenti Viyana'ya geldi.

Viyana'da, Avusturya Halk Partisi ÖVP'den Hasan Vural, Resul Reçber ve iş adamı Ergun Kuzugüdenli'nin organizesiyle gerçekleştirilen programa katılan Daştan, daha sonra ise Yarder Derneği Başkanı Nevzat Başdoğan ve ekibiyle birlikte Viyana Eyalet Parlementosu ÖVP Kulüp Başkanı Dr. Fritz Aichinger ve ekibini ziyaret etti. Yapılan heyetler arası görüşmelerde Avusturya'da yaşayan Türk göçmenlerin entegrasyonu ele alındı ve uyumda yaşanan sıkıntılar ele alınarak, çözüm konularına değinildi.

Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan, Avusturya ve Viyana'da 15 bin 300 Akdağmadenli'nin yaşadığını dile getirerek, "Akdağmağdenli Viyana'da yaşayan vatandaşlarımız burada yabancılar, Akdağmadeni'ninde de yabancılar. Onun için ikili ilişkilerimizde bu sorunu gidermek için Entegrasyon sağlayıcı programlar belirleyip çözümler üretmeliyiz. Uyum'a Yozgat'tan yani Akdağmadeni'nden başlar ve başlatmalıyız. Biz her türlü çözümden yanayız, birlikte bunun hakkından gelebilecek güce sahibiz. Akdağmadeni yatırımlarıyla birlikte, Turizm açısından gelişme kaydeden bir ilçedir. Ortadoks kiliselerinin restore edilmesiyle Avrupa'dan turist akınına uğradık. Bundan çok memnunuz. Artık Türkiye AK Parti iktidarıyla çok güçlü hale geldi. Biz AK Partili Başkan olarak bu sorunları çözeceğimize inanıyoruz. Avusturyalı, sizin de içinde olacağınız ikili çalışma grupları oluşturmalıyız" dedi.

Avusturya Halk Partisi (ÖVP) Grubu Kulüp Başkanı Dr. Fritz Aichinger de konuşmasında Başkan Daştan'ın görüşlerine katıldığına değinerek entegrasyonda ikili gruplar kurulmasına karar kıldı. Başkan Aichinger, "Başkan Daştan'a ziyaretinden dolayı çok memnun kaldım. Dile getirdiğimiz konuların çalışmalarını başlatmalıyız" dedi.

Avusturya Dışişleri Bakanlığında gerçekleşen programda ise Dışişleri Bakanı Yardımcısı ve Entegrasyondan Sorumlu Başkan Stefan Steiner, Belediye Başkanı Suphi Dastan'ı Bakanlık kapısında Türkçe "Hoş geldiniz" diyerek karşıladı. Dışişleri Bakanlığında gerçekleşen ikili görüşmelerde Entegrasyon sorunları ele alındı. Entegrasyondan Sorumlu başkan Stefan Steiner, Türkiye'de okuduğunu ve çok iyi Türkçe konuşup yazdığını vurgulayarak Türkiye'de Entegrasyon olmayı başardığına değindi. Başkan Steiner, "Avusturya'da yaşayan Yozgat ve Akdağmadenililerin sayılarının yüksek olduğunu biliyorum 40 bini aşkınlar.15 bin 300'ü Akdağmadenililerden oluşuyor. Türkler burada yabancı, Türkiye'de de yabancılar. Uyum için birlikte Çalışmalar yapmalıyız. Biz hazırız. Ankara Büyükelçimizle bu konuları konuşacağım" dedi.

Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan da Avusturya'da yaşayan Akdağmadenlilerin sorunlarını dile getirerek sorunların karşılıklı olarak ele alınmasından yana olduğunu vurguladı. Daştan, "Uyumun Türkiye'den yani Yozgat'tan başlamasını istiyoruz. Avusturya Ankara Büyükelçiliği ile görüşüp ikili gruplar kurarak sorunları belirleyip, çözümler üretmeliyiz" dedi.

Avusturya Dışişleri Bakan Yardımcısı Entegrasyondan Sorumlu Başkan Stefan Steiner'e, Başkan Daştan tarafından "Akdağmadeni Belediyesi" yazılı bir şilt takdim edildi.

Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan akşam saatlerinde hemşehrileriyle buluşacak. Viyana'da faaliyet gösteren "Akdağ Yarder Derneği" tarafından organize edilen bir konferansta konuşmacı olarak katılacak. - VİYANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan Viyana'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement