Akdağmadeni Kültür ve Sanat Evi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Akdağmadeni Kültür ve Sanat Evi Açıldı

Akdağmadeni Kültür ve Sanat Evi Açıldı

Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde SODES kapsamında finanse edilen Akdağmadeni Kaymakamlığı Köylere Hizmet götürme Birliği tarafından yürütülmekte olan ve Kalkınma bakanlığı tarafından desteklenen Akdağmadeni Kültür ve Sanat Evi düzenlenen törenle açıldı.

05.06.2014 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde SODES kapsamında finanse edilen Akdağmadeni Kaymakamlığı Köylere Hizmet götürme Birliği tarafından yürütülmekte olan ve Kalkınma bakanlığı tarafından desteklenen Akdağmadeni Kültür ve Sanat Evi düzenlenen törenle açıldı.

Açılış törenine İlçe Kaymakamı Ahmet Yıldız, İl Genel Meclis Üyeleri Adem Darımla, Ali Güran, AK Parti İlçe Başkanı Önder Gürel, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Kasım Gülek Özer, Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü ve Proje Koordinatörü Yunus Yıldırım, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Akdağmadeni Eski Cezaevi taş binasında hizmete açılan SODES Kültür ve Sanat Evi adı altında hayata geçirilen projeyle ilçede eğitim gören ortaokul ve lise öğrencileri faydalanabilecek. Proje Koordinatör Yardımcısı Yakup Özden, gençlerin değerlendirmeleri gereken boş zamanlarını kahvehaneler, internet cafe gibi ortamlarda gelecek kaygısı ve bir vizyona sahip olmaksızın bilinçsiz bir şekilde tükettiğini belirterek, "Amacımız, gençlerin serbest zamanlarını sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle değerlendirmek, bilgi ve beceri sahibi olmalarına yardımcı olmaktır. Merkezimiz proje kapsamında 90 öğrenci ve 7 öğretmenimizle ile birlikte ebru kursu, halk oyunları kursu, bağlama kursu ve sportif faaliyetler kursu olmak üzere faaliyet gösterecek" dedi.

Akdağmadeni Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü ve Proje Koordinatörü Yunus Yıldırım'da,"Proje kapsamında 90 öğrencimize Çanakkale gezisi düzenledik. Projemizin asıl sahibi İlçe Kaymakamımız Ahmet Yıldız'dır.Projemizde bize en ufak ayrıntısına kadar yardımcı olmuştur.Desteklerinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İlçe Kaymakamı Ahmet Yıldız Yaptığı konuşmada, SODES tarafından desteklenen Akdağmadeni Kültür ve Sanat Evi, projesi eskiden cezaevi olan bu binada gerçekleştiğini belirterek, "Bu binayı restorasyon yaptıran Belediye başkanımıza ve siyasetçilerimize teşekkür ediyorum. Bu binamızın üst katı kütüphane olarak kullanılıyor. Alt katını da biz Kültür ve Sanat Evi olarak açtık. Burası ilçe halkı ve misafir ağırlamak çay içmek için nezih bir ortam oldu. Ayrıca halkımız bu binada fotoğraf ve resim sergisi var ise kültürel faaliyetleri buradan takip edecek ve dinlenmiş olarak buradan ayrılacaktır.Bu projede emeği geçen bu tarihi binayı en iyi şekilde değerlendiren herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akdağmadeni Kültür ve Sanat Evi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement