Akdeniz Belediyesi Kursiyeri Çocuklardan Ezidi Akranlarına Destek - Son Dakika
Yerel

Akdeniz Belediyesi Kursiyeri Çocuklardan Ezidi Akranlarına Destek

Akdeniz Belediyesi Kursiyeri Çocuklardan Ezidi Akranlarına Destek

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi’nde kurs gören çocuklar, IŞİD’in Şengal’deki saldırılarından kaçarak Türkiye’ye sığınan Ezidi çocuklar için ev ev dolaşıp kıyafet, ayakkabı ve oyuncak topladı.

15.09.2014 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi'nde kurs gören çocuklar, IŞİD'in Şengal'deki saldırılarından kaçarak Türkiye'ye sığınan Ezidi çocuklar için ev ev dolaşıp kıyafet, ayakkabı ve oyuncak topladı.

Akdeniz Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Akdeniz Belediyesi İŞTAR Kadın Merkezinin yaz dönemi sanat eğitimi programlarına devam eden 9-18 yaş grubu çocuk ve gençler, Ezidi çocuklara yönelik bir yardım kampanyası düzenledi. Merkezin Çay, Çilek ve Güneş Mahallelerinde koro, enstrüman ve tiyatro eğitimi alan yaklaşık 200 kursiyer, Mersin'e sığınan Ezidi'lerin çocukları için ev ev dolaşarak kıyafet, ayakkabı ve oyuncak topladı. Kursiyerler, topladıkları yardım malzemelerini Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü yetkililerine teslim ettiler. Toplanan kıyafet ve oyuncakların en kısa sürede yerine ulaştıracaklarını belirten Akdeniz Belediyesi yetkilileri, tamamen kendi inisiyatif ve organizasyonları ile bu kampanyayı yürüterek örnek bir davranış sergileyen kursiyerlerine, bir piknik düzenleyerek teşekkür ettiler.

Adanalıoğlu Mahallesi'ndeki mesire alanında gerçekleştirilen pikniğe, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Mehmet Fazıl Türk, belediye ve İŞTAR Kadın Merkezi yetkilileri de katıldı. Eş Başkanlar Mutlu ve Türk, yaptıkları açıklamada, öğrencilerin bu duyarlılığını memnuniyetle karşıladıklarını vurguladılar. Gençlerin bu davranışının büyüklere örnek olması gerektiğine işaret eden Mutlu ve Türk, Ortadoğu'da yaşanan bu zulme karşı toplumun tüm kesimlerinin daha duyarlı olması gerektiğini, bu açıdan öğrencilerin bu eyleminin farkındalık oluşturduğunu da sözlerine eklediler. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akdeniz Belediyesi Kursiyeri Çocuklardan Ezidi Akranlarına Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement