Ölümcül 'Aslan Balığı' Türkiye Sularında Görüldü - Son Dakika
Dünya

Ölümcül 'Aslan Balığı' Türkiye Sularında Görüldü

Güney Pasifik ve Hint Okyanusu kökenli Aslan balığının, Akdeniz'de görüldüğünü söyleyen yetkililer, bu durumun endişe verici olduğunu söyledi.

22.06.2016 08:22  Güncelleme: 10:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ege'deki balon balığı tehlikesinden sonra bir şimdi de Aslan balığı alarmı... Uluslararası Doğayı Koruma Birliği, zehirli aslan balığının Lübnan ve Kıbrıs'tan sonra Türkiye kıyılarında çoğalmaya başladığı uyarısını yaptı.

AKDENİZ'DE GÖRÜLDÜ! ENDİŞE VERİCİ

Güney Pasifik ve Hint Okyanusu kökenli Aslan balığı, dikenlerini insana batırarak ölümcül bir etki yaratıyor. Konuyla ilgili UICN internet sitesinde açıklama yapan Maria de Mar Otero, balığın Akdeniz'in doğu bölgelerinde görüldüğünü belirterek "Bu balığın Akdeniz sularında artması bizim için endişe verici" dedi.

EKOSİSTEMİ OLUMSUZ ETKİLER

Bu balık türünün artışının Akdeniz'deki diğer balıkları etkileyerek ölümlerine neden olabileceği ve bunun ilerleyen zamanlarda Akdeniz'deki ekosistemi olumsuz etkileyeceği uyarısı da yapıldı.

Ölümcül \'Aslan Balığı\' Türkiye Sularında Görüldü
Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya Ölümcül 'Aslan Balığı' Türkiye Sularında Görüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • dede: Sen ne zırvalıyorsun isimsiz. Bu balıkların doğal düşmanı yok yaşdıkları yerdeki bütün balıkların ölümüne yol açıyorlar. amerikada bu balıkları yakalayıp öldürene para veriliyor. 0 0 Yanıtla

Advertisement