Akdeniz'de Çevre Günü Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Akdeniz'de Çevre Günü Etkinlikleri

Akdeniz\'de Çevre Günü Etkinlikleri

Akdeniz Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Dünya Çevre Günü kutlamaları kapsamında Çevre konulu resim sergisi açtı.

05.06.2014 12:46  Güncelleme: 12:47

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Dünya Çevre Günü kutlamaları kapsamında 'Çevre' konulu resim ve fotoğraf sergisi açtı. Sergide vatandaşlara ücretsiz fidan dağıtımı yapıldı.

Her yıl 5 Haziran'da kutlanan Dünya Çevre Günü dolayısıyla yapılan etkinliklere, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, Temiz Toplum Derneği adına Ahmet Hamamioğlu, belediye personeli ve vatandaşlar katıldı. Akdeniz Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, belediye meydanında 'Çevre' konulu bir resim ve fotoğraf sergisi açtı. Eş Başkan Yüksel Mutlu, vatandaşlarla birlikte sergideki resim ve fotoğrafları inceledi. Yine belediye meydanında Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından ücretsiz fidan dağıtımı yapıldı. Vatandaşlar, defne ve harnup türü fidanlara büyük ilgi gösterdi ve fidanlar kısa sürede tükendi.

Etkinlikte konuşan Eş Başkan Mutlu, 21'inci yüzyılın başında Türkiye'nin en temel sorunlarından bir tanesinin çevre sorunu olduğuna dikkat çekerek, bu yüzyılda çevreyi kirletenlerin yine insanın kendisi olduğunu ifade etti. Bu bilinçle hareket ederek, bir çevre bilincinin Akdeniz'de oluşturulmasını çok önemli ve etkili bulduğunu vurgulayan Mutlu, "Bunun için odalarla, sivil toplum örgütleriyle, halkla ve belediyelerle birlikte gerçekten Akdeniz'i daha yaşanılır bir kent yapmak için hepimizin ayrı ayrı mücadele etmesi gerekiyor. Bugün çevre felaketlerin olduğu, insanların yaşamını yitirdiği, bütün canlıların ve doğanın tahrip edildiği, sularımızın bile egemenler tarafından ipotek alındığı bir gerçektir. Yer altı ve yer üstü kaynaklarını kullanan halk değil, yönetenlerdir. Onun için buradan halkın, ezilenlerin, ötekilerin, sivil toplum örgütlerinin bunlara itiraz etmesi gerekiyor. Bu itiraz yetmez, bununla birlikte mücadele etmesi gerekiyor. Bu sadece belediyenin işi değildir. Hepimizin el ele vererek kendi geleceğimiz için ve gelecek kuşaklar için bir proje olmalıdır. Aksi takdirde doğa bizi affetmeyecektir. ve biz eğer gerçekten geleceğe güvenle bakmak istiyorsak doğadan özür dileyip eski haline kavuşturmak için çaba göstermek zorundayız. Bu nedenle bu sergimizi ve fidan dağıtımımızı önemli buluyorum. Bu gibi etkinliklerin mahallelere de yayılması ve halkımızın bundan bilinç alması gerekiyor. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum ve bu vesile ile tekrar 5 Haziran Dünya Çevre Gününü kutluyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Mutlu, vatandaşlara fidan dağıttı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akdeniz'de Çevre Günü Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement