Akdeniz'de Düşen Mısır Uçağının Kara Kutusu Bulundu - Son Dakika
Güncel

Akdeniz'de Düşen Mısır Uçağının Kara Kutusu Bulundu

Paris-Kahire seferini yaparken Akdeniz'e düşen Mısır Hava Yolları'na ait yolcu uçağının 2 kara kutusundan biri bulundu.

16.06.2016 17:39  Güncelleme: 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da oluşturulan araştırma komitesi, Paris- Kahire seferini yaparken Akdeniz'e düşen Mısır Hava Yolları'na ait yolcu uçağıyla ilgili açıklamada bulundu. Paris-Kahire seferini yaparken Akdeniz'e düşen Mısır Hava Yolları'na ait yolcu uçağının iki kara kutusundan birinin bulunduğu bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"2 KARA KUTUDAN BİRİSİNE ULAŞILDI"

"Akdeniz'de düşen Mısır Hava Yolları'na ait yolcu uçağının kara kutusunu araştırma ekibinde yer alan Fransız araştırma gemisi tarafından pilot kabinindeki konuşmaları kaydeden iki kara kutudan birisine ulaşılmıştır.

"AKDENİZ'DEN İSKENERİYE'YE NAKLİYLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR"

Konu ile ilgili Mısır Başsavcılığına bilgi verilmiş, Başsavcılık da konuşmaların deşifre edilmesi için cihazın ilgili komiteye teslim edilmesini kararlaştırmıştır. Kara kutunun Akdeniz'den İskenderiye'ye nakli ile ilgili çalışmalar yürütülmektedir."

19 MAYIS'TA MISIR KARA SULARINDA DÜŞMÜŞTÜ

Araştırma komisyonu tarafından dün yapılan açıklamada uçağın enkazına ait birkaç temel konumun tespit edildiği duyurulmuştu. Pazartesi günü yapılan açıklamada da kara kutuların 24 Haziran'a kadar sinyal vermeye devam edeceği belirtilmişti.

Mısır Hava Yolları'na ait A320 Airbus tipi yolcu uçağı Paris-Kahire seferini yaparken 19 Mayıs sabahı Akdeniz'de Mısır kara sularında düşmüştü.

UÇAKTA 56 YOLCU VARDI

Uçakta 3'ü çocuk 56 yolcu ile 7'si uçuş görevlisi 10 mürettebatın bulunduğu, yolculardan 30'unun Mısırlı, 15'inin Fransız, 2'sinin Iraklı, diğer 9'unun ise İngiliz, Belçikalı, Kuveytli, Suudi Arabistanlı, Sudanlı, Çadlı, Portekizli, Cezayirli ve Kanadalı olduğu açıklanmıştı.

Paris'ten Kahire'ye giden uçaktaki 66 kişi de hayatını kaybetmişti.


Akdeniz\'de Düşen Mısır Uçağının Kara Kutusu Bulundu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Akdeniz'de Düşen Mısır Uçağının Kara Kutusu Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Demiş Ki: Her ülkenin=devletin bir kara kutusu olsa ! 0 0 Yanıtla

Advertisement