Genelkurmay'dan Konya'daki UFO Vakasıyla İlgili Açıklama - Son Dakika
Güncel

Genelkurmay'dan Konya'daki UFO Vakasıyla İlgili Açıklama

Genelkurmay\'dan Konya\'daki UFO Vakasıyla İlgili Açıklama

Genelkurmay, Akşehir İlçesi'nde düşen bir uçan cisim ve gölde bulunan füzelerle ilgili; "Uçak düştüğüne dair bir kayda rastlanmamıştır." dedi.

11.11.2013 11:24  Güncelleme: 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin gündemine sık sık UFO (Unidentyfied Flying Objects- Tanımlanamayan Uçan Cisim) vakalarıyla gelen Konya'nın Akşehir ilçesi bu kez gerçek bir tartışmanın odağına girdi. Akşehir'de düşen bir uçan cisim ve gölde bulunan füzelerin kaynağı konusunda Genelkurmay Başkanlığı'ndan da çarpıcı bir açıklama geldi.

"MÜHİMMAT ENVANTERDE YOK"

Genelkurmay Başkanlığı, bir süre önce Akşehir Gölü'nde bulunan füzelerle ilgili açıklama yaptı. Genelkurmay Başkanlığı, Akşehir Gölü'nde, 1987 yılında düşen askerî uçağa ait üç adet füze bulunduğuna dair yapılan incelenme sonucunda, sözkonusu mühimmatın eski tip olduğu ve envanterde bulunmadığının tespit edildiğini bildirdi. Ancak Genelkurmay, bölgede uçak düştüğüne dair her hangi bir kayda rastlanmadığını bildirdi.

"UÇAK DÜŞTÜĞÜNE DAİR KAYIT YOK"

Genelkurmay Başkanlığı söz konusu mühimmatın tahribinin planlandığını ancak, Cumhuriyet Savcısının talimatıyla bilirkişi raporu düzenlenmesinin beklendiğini bildirdi. Genelkurmay açıklamasının tam metni şöyle:

"Akşehir Gölü'nde, 1987 yılında düşen askerî uçağa ait üç adet füze bulunduğuna dair yapılan incelenme neticesinde, mühimmatın eski tip olduğu ve envanterde bulunmadığı tespit edilmiş, ayrıca bölgede uçak düştüğüne dair her hangi bir kayda rastlanmamıştır.

Anılan mühimmatın tahribi planlanmış, Cumhuriyet Savcısının talimatıyla bilirkişi raporu düzenlenmesi beklenmektedir."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Genelkurmay'dan Konya'daki UFO Vakasıyla İlgili Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement