AKÜ Devlet Konservatuvarı Mezunları Konser Verdi - Son Dakika
Yerel

AKÜ Devlet Konservatuvarı Mezunları Konser Verdi

AKÜ Devlet Konservatuvarı Mezunları Konser Verdi

AKÜ Devlet Konservatuvarı Mezunlar Derneği, Avrupa Birliği Grundtvig-Hayat Boyu Öğrenme Programı çerçevesinde konser düzenledi.

21.05.2013 09:55  Güncelleme: 10:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Öğrenciler arıtma tesisi inceleme

===

Afyon'da evrensel buluşma

AFYON Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı Mezunlar Derneği, Avrupa Birliği Grundtvig-Hayat Boyu Öğrenme Programı çerçevesinde konser düzenledi. Yurtdışından gelen 19 amatör sanatçı, Afyon'da 1 hafta kalarak Türkçe şarkılar söyledi. Atatürk Kültür Merkezi'nde verilen konser hakkında bilgi veren AKÜ Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Emel Funda Türkmen, projenin, Almanya, İngiltere, Fransa, Litvanya, Çek Cumhuriyeti, Romanya ve Yunanistan'dan 19 katılımcıyla gerçekleştirildiğini söyledi.

Bir haftalık çalışmanın sonunda konseri verdiklerini kaydeden Türkmen, "Türkçe başta olmak üzere her ülkenin dilinden şarkılar koymaya çalıştık. Kültürel paylaşımı gerçekleştirmek istedik. Üsküdar'a Giderken (Katibim), Giydiğim Aldır, Uzun İnce Bir Yoldayım, Karadeniz türküsü gibi şarkı ve türkülerimizi sahnede söylendik" dedi.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Korodan

===

Calista Otel 6 yaşında

SERİK'in Belek Beldesi'nde hizmet veren Calista Otel'in kuruluşunun 6'ncı yıl dönümü, düzenlenen partiyle kutlandı. Otelin havuz başındaki kutlamaya, otel yönetim kurulu üyesi Ali Özdoğan, Genel Müdür Ali Kızıldağ, departman müdürleri, acente temsilcileri, otelin müşterileri katıldı. Calista Otel'in 6'ncı Yıldönümü pastasını Genel Müdür Ali Kızıldağ ve departman müdürleri birlikte kesti. Animasyon ekibi ve dans grubunun şovlarının ardından kutlamalar lazer, ışık ve havai fişek gösterisiyle sona erdi.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Kutlamadan

===

Kalkan'da ortak sergi

KAŞ'a bağlı Kalkan Beldesi'nde Azerbaycanlı ressam Yusuf Katanov ve İzmirli ressam Şefik Aypak'ın karma resim sergisi açıldı. Kalkan Kültürevi'ndeki serginin açılışı, Kalkan Belediye Meclis Üyesi Raşit Akdeniz tarafından yapıldı. Açılışa, MHP Kaş İlçe Başkanı Hasan Baysal, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Kalkan Şube Başkanı Saime Baysal'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda yerli ve yabancı sanatsever de katıldı.

Sergide, Yusuf Katanov'un 10, Şefik Aypak'ın 30 yağlı boya tablosu bulunuyor. 10 gün boyunca gezilebilecek sergide, akordeon sanatçısı Sadık Öğretir konser verdi. Açılışta konuşan Kalkan Belediye Meclis Üyesi Raşit Akdeniz, iki ülke bir millet dediğimiz kardeş Azerbaycan'dan bir sanatçının ilk kez Kalkan'da sergi açtığını vurguladı.

Azerbaycanlı sanatçıyı İzmirli sanatçı Şefik Aypak'ın tamamladığını kaydeden Akdeniz, "İki kardeş ülkenin iki sanatçısı, sanat eserleriyle dünya kenti Kalkan'da sanatseverleri buluşturdu" dedi. Yusuf Katanov ise "Sanat eserleri sanatçının dünyaya gönderdiği eleştiri mektuplarıdır. Bu sanat eserleri sizlere, 'Sizi seviyorum ama kırmayın, yakmayın, yıkmayın, yanmayın, yanmayalım' diye haykırır" dedi.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Sergiden

===

Elektrik direğini devirdi, kazayı hatırlamadı

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde orman mühendisi Mustafa Bülbül'ün kullandığı otomobil, kontrolden çıkarak yol kenarındaki elektrik direğine çarptı. Kaza, dün saat 15.30 sıralarında D-400 Antalya-Mersin Karayolu Koru Kavşağı'nda meydana geldi. Anamur'dan Gazipaşa yönüne seyreden Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü'nde görevli orman mühendisi Mustafa Bülbül yönetimindeki 07 UG 494 plakalı otomobil, kontrolden çıkarak yol kenarındaki elektrik direğine çarptı. Direğin yerinden söküldüğü kazadan, Bülbül, şans eseri yara almadan kurtuldu. Aracında büyük çapta maddi hasar meydana gelen Mustafa Bülbül, kazanın nasıl meydana geldiğini hatırlamadığını belirtti.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA;(DHA)

Foto: Kaza fotolar

===

Gazipaşa'ya 4 yıldızlı otel

GAZİPAŞA'nın ilk turizm belgeli 4 yıldızlı Grand Akça Otel, törenle hizmete açıldı. Törene, Gazipaşalı emekli Vali Süleyman Oğuz, Kaymakam Muhittin Pamuk, Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Kaymakam Pamuk, Gazipaşa'da bir ilk yaşadıklarını belirterek, otelin ilk turizm belgeli 4 yıldızlı tesis olduğunu söyledi.

Gazipaşa Havalimanı'nın açılmasıyla birlikte bölgedeki turizm hareketliliğinin arttığını anlatan Pamuk, "Henüz yoğunluk başlamamasına rağmen gelen yolcu sayısı 40 bini buldu. Sezon içinde bu sayının 300 bini bulmasını bekliyoruz. Birçok ilin ulaşamayacağı bir rakam. Yat Limanı inşaatı devam ediyor. Bu yatırımlar turizme ivme kazandıracak" dedi. Kaymakam Pamuk, Gazipaşa'da turizmin planlı ve doğaya zarar vermeden gelişmesini istediklerini vurguladı.

ÖNEMLİ GELİŞMELER BİZİ BEKLİYOR

Belediye Başkanı Cemburak Özgenç ise ilçenin 20 bin yataklı turizm tesisini kaldırabilecek potansiyele sahip olduğunu söyledi. Uygulanan düşük katlı turizm planının kendilerini diğer turizm beldelerinden ayıracağını vurgulayan Başkan Özgenç, "2005 yılında ilk kez 4 katı geçmeyen bir turizm planı onaylandı. Bundan hiç şikayetçi değiliz. Bunun avantajlarını yaşayacağız. Kaliteli bir turizm bizim avantajımız olacaktır. Otelimiz ilçeye hayırlı olsun" diye konuştu.

Otelin sahibi turizmci Kemal Akça ise turizmin önemine vurgu yaptı. Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Ahmet Şamil Ok'un okuduğu duanın ardından otelin açılışı yapıldı.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Açılıştan

===

Burdur'un doğa tutkunları Demre'de

BURDUR Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Doğa Topluluğu üyeleri, Demre'de tarihi ve turistik yerleri gezdi. Geziye, MAKÜ öğretim üyeleri Prof. Dr. Şule Yazır, Doç. Dr. Salih Ceylan, Yrd. Doç. Dr. Alaaddin Ural, Yrd. Doç. Dr. Hakan Ülper ve topluluk üyesi 45 öğrenci katıldı. Noel Baba Müzesi'nde başlayan gezi, Myra ve Andriake antik kentleri gezisiyle devam etti.

Demre sahilleri ve Kum Dağı'nda doğa yürüyüşü yapan grup, Kaş yakınlarındaki Kabotaj Plajı'nı ve kanyonunu gezdi. Yatla Kekova turuna çıkan grup, Batık Kent ve Simena Antik Kenti'ni de gezdi. Simena Kalesi'ne çıkan grup üyeleri buradan fotoğraf çekti. Doğa Topluluğu Başkanı Doç. Dr. Salih Ceylan, Demre'nin büyük bir tarihi zenginliğe sahip olduğunu söyledi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Öğrencilerden - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel AKÜ Devlet Konservatuvarı Mezunları Konser Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement