Alaşehir'de Aday Adayları Kendilerini Tanıttı - Son Dakika
Yerel

Alaşehir'de Aday Adayları Kendilerini Tanıttı

Alaşehir\'de Aday Adayları Kendilerini Tanıttı

AK Parti İlçe Teşkilatı, yarın Manisa'da yapılacak temayül yoklaması öncesi belediye başkan aday adayları ile partilileri düzenlediği bir toplantıyla bir araya getirdi.

08.11.2013 12:31

AK Parti İlçe Teşkilatı, yarın Manisa'da yapılacak temayül yoklaması öncesi belediye başkan aday adayları ile partilileri düzenlediği bir toplantıyla bir araya getirdi. Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda organize edilen toplantı Ak Parti Alaşehir Belediye başkan aday adayları 5'er dakika süre alarak partililere kendilerini ve projelerini anlattı.

AK Parti İlçe Başkanı Yaşar Çataldere, Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Mustafa Yaşar, Teşkilat Başkanı Rıza Peker İlçe Kadın Kolları Başkanı Rukiye Kocataş, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Moralı ile İl Genel Meclisi Üyesi Ali Çürük'ün de katıldığı toplantıda 8 belediye başkan aday adayı alfabetik sırayla söz alarak partililere hitap etti.

ÖZDİŞÇİ; HEDEF YÜZDE 50'NİN ÜZERİ OLMALI

İlk olarak kürsüye gelen AK Parti Alaşehir Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Adnan Özdişçi, geçen yerel seçimde seçimi kaybetmelerine rağmen AK Parti oylarını ilçe merkezinde % 44'e taşıdıklarını hatırlatarak bu seferki hedefin % 50'nin üzeri olması gerektiğini söyledi. Özdişçi şunları söyledi: "Bizler birbirinden değerli 8 arkadaşız. Bu bir hizmet yarışıdır. Şahsi bir yarış değildir. 'Ben AK Parti'yi daha iyi temsil ederim' yarışıdır. Hilesiz, yalansız, kavgasız ve AK Parti'ye yakışan bir yarış olsun. 1 Nisan sabahı uyandığımız zaman bizimle birlikte mücadele veren dostlarımızın başları önlerinde eğik olmamalı. Bu nedenle temayülde tercih yapacak partililerimizin sağduyuyla ve vicdanlarının sesini dinleyerek hareket etmelerini istiyorum. Temayül süreci tüm aday adaylarımıza ve partimize hayırlı olsun"

KOZAN; PARTİMİZE BÜYÜK TEVECCÜH VAR

Özdişçi'den sonra söz alan AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi ve AK Parti Alaşehir Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Fedayi Kozan da siyasete Türkiye'de çığır açmış bir partide başladığı ve halen o partide hizmet verdiği için çok mutlu olduğunu söyleyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: "Yaklaşık 4.5 yıldır İl Genel Meclisi Üyesi olarak Alaşehir'imizin köy ve beldelerine hizmet götürüyorum. Köy ve beldelerimizde yaptığımız çalışmalarla köy ve beldelerde yaşayan halkımızın yaşam standardını yükselttik. Bundan sonra ilçemizin de yaşam standardını yükseltmemiz gerekiyor. Bu dönem halkımızda partimize karşı büyük bir teveccüh var. Birlik ve bütünlük içersinde olalım ve bu fırsatı değerlendirelim. Ben kendi adıma hangi arkadaşımız aday olursa onunla beraber çalışmaya söz veriyorum"

YÜCEL; ALAŞEHİR'DE 3. SİYASİ DEPREMİ YAŞATALIM

Aday adayı tanıtım programında söz alan üçüncü isim ise Avukat Harun Yücel oldu. 1969 yılında Killik kasabasında dünyaya geldiğini ve doğumundan 3 ay sonra Alaşehir depreminin yaşandığını hatırlatan Yücel, Alaşehir'de kendisi açısından 2 siyasi deprem yaşandığını ifade etti. Yücel, "1999 yılında siyaset yaptığım MHP ile ilçede 49 yıllık bir döneme son verdik. Bu hayatımdaki ilk siyasi depremdi. İkinci siyasi depremi ise Manisa Barosu seçimlerini kazanarak yaşattık. Eğer birlik ve beraberlik içinde olursak 3. siyasi depremi yaşatabiliriz. Gelin tanış olalım, İşi kolay kılalım. Sevelim, sevilelim, Dünya kimseye kalmaz. Temayül süreci hepimize hayırlı olsun" dedi.

ERİŞ; 4. DEFA KAYBETME LÜKSÜMÜZ YOK

AK Parti Alaşehir Belediye Başkan Aday Adayı Makine Mühendisi Hüseyin Eriş ise konuşmasında Alaşehir'in şehir olarak adeta tel tel döküldüğünü ifade ederek, "Alaşehir'in sorunlarını ve belediyeciliği bildiğime inandığım için aday adayı oldum. Alaşehir adeta tel tel dökülen bir kasabaya dönüşmüştür. Alaşehir halkı AK belediyecilikle tanışmalıdır. 3 dönemdir çeşitli nedenlerle yerel iktidar şansını değerlendiremedik. 4. defa kaybetme lüksümüz yoktur. Partililerimizin temayülde doğru karar vereceklerine inanıyorum" şeklinde konuştu.

ÇOBANOĞLU; MHP BELEDİYECİLİĞİ ALAŞEHİRİ MAHVETTİ

Konuşmasına 20 yıldır avukatlık, 10 yıldır Baro temsilciliği, Cezaevi İzleme Kurulu başkanlığı yaptığını belirterek başlayan AK Parti Alaşehir Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Mehmet Emin Çobanoğlu da konuşmasında ilçedeki mevcut MHP belediyeciliğini eleştirerek başladı. "MHP belediyeciliği ilçemizi kasabadan da beter etti" diyen Çobanoğlu, aday olur ve belediye başkanı seçilirse Alaşehir'in değişimi ve gelişimi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde görev almış danışmanlarla çalışacaklarını söyledi. Çobanoğlu; " 1994 seçimlerinden önce İstanbul çöp yığınları ve imkansızlıklar içinde büyük bir şehirdi. Şu anki başbakanımızın belediye başkanı seçilmesiyle her şey değişti. İstanbul gerekçe bir belediyecilik ve belediye başkanı gördü. Bugün denizin altından raylarla ulaşımın sağlandığını bir metropol oldu. Bizim de bu belediyecilik deneyiminden faydalanmamız şarttır." dedi.

KIYAK; TABAN OYUN ÜZERİNE ÇIKMAMIZ GEREKİYOR

Bir diğer AK Parti Alaşehir Belediye Başkan Aday Adayı Emekli Astsubay Özen Kıyak ise konuşmasında tüm partililerin seçim sürecinde üzerine düşeni yapmaları gerektiğini belirterek başladı. Kıyak, "Bugün Alaşehir'e hizmet zamandır. 12 yıldır bekliyoruz. Yapmamız gereken şey partimize halkımızın verdiği güvenin, yani taban oyun bir miktar üzerine çıkmaktır. İnanıyorum ki bu yerel seçimlerde Alaşehir Belediyesi'ni ele geçireceğiz. İşte o gün seçimden seçime değil ilk günden itibaren çalışmaya başlayan kadrolar işbaşı yapacak. Allah'ın izniyle 30 Mart akşamında ilçemizde AK belediyeyi kuracağız. Bize görev verilirse en iyi şekilde hizmet edeceğiz" şeklinde konuştu.

TÜRKMEN BOL BOL ALKIŞ ALDI

AK Parti Alaşehir Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Veysel Türkmen'in konuşması ise salonda büyük heyecana ve zaman zaman alkış tufanı kopmasına neden oldu. Sözlerine aday adayı olma gerekçelerini sıralayarak başlayan Türkmen, "Bu şehrin bir su meselesi var. Asırlar önce Evrenli'den su içen bu halk bugün artezyenden su içiyor. SİT sorunumuz var. SİT kararı bir haksızlıktır. Bir an önce lokal SİT uygulamasına geçilmelidir." Diyen Türkmen, zaman zaman alkışlarla kesilen konuşmasını söyle devam etti; "Alaşehir artık AK belediyeciliğe geçmelidir. Büyükşehir yasasıyla Alaşehir artık Büyük Alaşehir olmuştur. Manisa-Alaşehir dnyanın en verimli 2. ovasına sahiptir. Manisa tarımsal üretimde Türkiye 8.'si, büyüklükte 12'dir. Ama üniversite sınavlarında 47.'dir. Alaşehir 17 ilçeli Manisa'da eğitimde 17.dir. Alaşehir buna layık mıdır? Eğitimi başa almayan insan elindeki her şeyi kaybeder. Bu şehir büyük birşehir.Bu şehir'den çıkanlar Filedelfiyalılar ABD'de bağımsızlık savaşını başlatmışlar ve kazanmışlardır. Bu şehir Mustafa Şahyarı'ın öncülüğünde Kuvayı Milliye'yi kurup düşmanı Salihli önlerinde aylarca oyalamış, durdurmuş insanların şehridir. Alaşehir eğitimde, üretimde hak ettiği yeri almalıdır."şeklinde konuştu.

ÇATALDERE; KÜSENLERDEN OLMAYACAĞIZ

Aday adayı tanıtım programının son konuşmacısı ise AK Parti İlçe Başkanı ve AK Parti Alaşehir Belediye Başkan Aday Adayı Yaşar Çataldere oldu. Konuşmasına AK Parti'nin zengin ve bereketli bir parti olduğunu ifade ederek başlayan Çataldere, aday adayı sayısının çokluğunun bunun bir göstergesi olduğunu söyledi. Alaşehir'in Manisa'nın 5. büyük ilçesi olduğunu ancak yaşanabilir bir şehir olmadığını dile getiren Çataldere, "Bu durumu değiştirmek için siz elimizden tutacaksınız. Birlik ve beraberlik içinde olacaksınız. Hepimiz biriz, beraberiz. Biz küsenlerden olmayacağız. Bir kızı 10 kişi ister, bir kişiye nasip olur. Amacımız bellidr. Fitne ve fesada asla izin vermeyeceğiz. Alaşehir'e AK belediyeciliği getireceğiz. İstiyoruz ki her birimizin çorbada bir tuzu olsun." dedi.

Çataldere'nin konuşmasının ardından AK Parti Alaşehir Belediye Başkan aday adayları birlikte el ele fotoğraf çektirerek birlik beraberlik mesajı verdiler. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alaşehir'de Aday Adayları Kendilerini Tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement