Alevi Bektaşi Fedarasyonu'ndan Başkan Özcan'a Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Alevi Bektaşi Fedarasyonu'ndan Başkan Özcan'a Ziyaret

Alevi Bektaşi Fedarasyonu\'ndan Başkan Özcan\'a Ziyaret

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri Kemal Bülbül, Genel Başkan Yardımcısı Engin Gündük ile Genel Sayman Adnan Özdemir, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ı ziyaret etti.

01.05.2013 12:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri Kemal Bülbül, Genel Başkan Yardımcısı Engin Gündük ile Genel Sayman Adnan Özdemir, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ı ziyaret etti.

Ziyaretleriyle ilgili açıklama yapan Alevi Bektaşi Genel Sekreteri Kemal Bülbül, "Alevi Bektaşi Federasyonu olarak, inancımızı ve kültürümüzü yaşarken bazı hizmetlere gereksinim duyuyoruz. Bu bağlamda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bize yaptığınız hizmetlerden dolayı size çok teşekkür ediyorum. Sivil toplum dayanışmasının baskı altına alınmak istendiği bu dönemde, ciddi anlamda birlikteliğe ve toplumumuzun her anlamda demokratlaşmaya ihtiyacı var. Belediyeler toplumun en önemli hizmet organıdır. Mersin'de çok kimlikli ve çok kültürlü bir kent. Bu kentin doğal yapısını

korumak adına yaptığınız çalışmalar bizim için çok önemli" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Özcan ise, başta Cemevi'ndeki sıkıntılar olmak üzere alevi vatandaşların sorunlarının çözümü için çaba gösterdiklerini belirterek, "Mersin'de alevi kökenli çok sayıda vatandaşımız yaşamakta. Bir kültür evi olarak da adlandırılan Cemevi'nin şu anda üçte birlik kısmı tamamlanmış durumda. Kalan kısmın tamamlanması için alevi vatandaşlarımızın da bağışlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Bunun için de yandaki arsaların satın alınma durumu söz konusu. Bu arsaların satın alınması ile birlikte kalan üçte ikilik kısım da tamamlanmış ve Türkiye'nin en büyük Cemevi Mersin'de faaliyet göstermiş olacaktır. Bunu gerçekleştirmek de alevi vatandaşlarımızın elinde" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Macit Özcan, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri Kemal Bülbül'e günün anısına bir plaket takdim etti. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alevi Bektaşi Fedarasyonu'ndan Başkan Özcan'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement