Ali İsmail Korkmaz Davasında Üçüncü Duruşma - Son Dakika
Güncel

Ali İsmail Korkmaz Davasında Üçüncü Duruşma

Ali İsmail Korkmaz Davasında Üçüncü Duruşma

Kalp İLAÇLARI, ALİ İSMAİL KORKMAZ'IN ÖLÜMÜNÜ HIZLANDIRMIŞ ESKİŞEHİR'de 2 Haziran 2013'te, Gezi Parkı eylemleri sırasında dövülerek öldürüldüğü iddia edilen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz davasının üçüncü duruşması Kayseri 3. Ağır ceza Mahkemesi'nde başladı.

14.07.2014 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kalp İLAÇLARI, ALİ İSMAİL KORKMAZ'IN ÖLÜMÜNÜ HIZLANDIRMIŞ ESKİŞEHİR'de 2 Haziran 2013'te, Gezi Parkı eylemleri sırasında dövülerek öldürüldüğü iddia edilen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz davasının üçüncü duruşması Kayseri 3. Ağır ceza Mahkemesi'nde başladı. Okunan otopsi raporunda, Ali İsmail Korkmaz'ın kronik kalp damar ve kapak hastası olduğu ve ölümünün başına aldığı darbeler sonucu ve kullandığı ilaçlar nedeniyle hızlandığı bildirildi. Ali İsmail Korkmaz davası, mahkeme salonu olarak düzenlenen konferans salonunda 09.30'da başladı. Duruşmaya Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel, babası Şahap, ağabeyi Gürkan ile tutuklu sanıklar polis memuru Mevlüt Saldoğan, fırıncı İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu, Muhammet Vatanseven, fırın işçisi Ebubekir Harlar ile tutuksuz sanık polis memurları Şaban Gökpınar, Hüseyin Engin, Yalçın Akbulut ve avukatları katıldı.

DEMİRTAŞ, DURUŞMA SALONUNDA Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, salonun arka sıralarında duruşmayı HDP milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve İdris Baluken ile birlikte takip etti. CHP milletvekilleri, İlhan Cihaner, Gökhan Günaydın, İdris Yıldız ,Veli Ağbaba, Hüseyin Aygün, Muharrem Işık ve Kayseri Şevki Kulkuloğlu, duruşmayı izleyenler arasındaydı . Hazırlanan 250 kişilik salon tamamen, dolarken, bazı dinleyici ve avukatlar duruşmayı ayakta takip etti. Duruşma öncesi Mahkeme Başkanı, anne Emel Korkmaz ve ağabey Gürkan Korkmaz'ı cep telefonuyla fotoğrafını çekmek isteyen bir kişiyi uyardı.

ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ GÖZLEMCİSİ ANDREA RUİJETER GÖZLEMCİ OLARAK KATILDI Uluslararası Af Örgütü Gözlemcisi Andrea Ruijeter de mahkeme heyetine dilekçe vererek gözlemci olarak katıldı. Mahkeme heyeti, olay günü çekilen kamera görüntüleriyle ilgili olarak TÜBİTAK'tan istenilen yazının gelmediğini bildirdi. Daha sonra otopsi tutanağının okunmasına geçildi. Tutanakta, "03.06.2013 günü Yunus Emre caddesinde ikametine gitmekte olan Ali İsmail Korkmaz'ın 2-3 kişilik grup tarafından sopalarla darp edildiği ve Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne sevk edilip taburcu edildiği, evine döndükten sonra fenalaşıp, Eskişehir Devlet Hastanesi'ne gittiği ve Eskişehir Osmangazi Hastanesi'ne sevk edildiği, burada hayatını kaybettiği, kimlik tanığı olarak aile yakınlarından Dönmez Korkmaz'ın otopsiye katıldığı" ifadelerinin olduğu okundu.

OTOPSİ OKUNUNCA, ANNE VE BABASI SALONDAN AYRILDI Ali İsmail Korkmaz'ın Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapılan otopsisinde, ölümünün kafatası travmasına bağlı olarak beyin kanamasının meydana geldiği, ardından çeşitli komplikasyonların oluştuğu, kronik kalp damar ve kapak hastalığı bulunduğu ve bu nedenle ilaç kullandığı nedeniyle de aldığı kafa travmasının ölümünü hızlandırdığı, kafa travması meydana gelmeseydi ölümünün meydana gelmeyeceğinin karara varıldığı okundu. Anne Emel Korkmaz, otopsi tutanağı okunduğu sırada gözyaşlarına hakim olamadı. Fenalık geçiren anne ve baba Korkmaz, salondan bir yakınlarının koluna girerek ayrıldı. İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporda ise Ali İsmail Korkmaz'ın ağ omuz ve arka tarafında bulunan kırıkların hayati tehlikesini orta derecede etkilediği, kafa ve yüz bölgesinde belirlenen travmaların ise hayati tehlike oluşturabilecek boyutta olduğu, kalp damar ve kapat hastalığı nedeniyle kullandığı ilaçların beyin kanamasını hızlandırdığı ve kanamayı kolaylaştırdığı okundu. Otopsi raporundan sonra, Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde alınan tanık ifadelerinin okunmasına geçildi.

2 BİNE YAKIN POLİS GÖREV YAPIYOR

Polis, günün erken saatlerinde adliye gelen yolları trafiğe bariyerlerle kapattı. Kent girişinde ise duruşmayı izlemeye gelen gruplar otobüs, minibüs ve özel araçlmarından indirilerek tek tek arandı. Gösreciler daha sonra adliye sönüne geldiklerinde buradaki alana girerken yeniden aranmak istenmelerine 'Kaç kez aranacağız?' diye tepki gösterince, ikinci arama yapılmadı. 500'e yakın destekçi, adliye önünde pankart,flama ve dövizlerin gölgesinde bekleyip,yakıcı sıcaktan korunmaya çalıştı. Bu sırada, oruç tutmayan dışardaki göstericilere su böreği, su ve meşrubat dağıtıldı. Ali İsmail Korkmaz davasına aşırı sıcak ve Ramazan nedeniyle katılımcıların sayısının 500'e indiğine dikkat çekilirken, adliye sarayı üzerinde polis helikopteri sürekli uçuş yaptı. Göstericilerin ellerindeki pankartlardaki 'Yasaklar boşuna, yürekler isyanda', 'Ali'nin katili, hükümet istifa', 'Hepimiz Ali'yiz, öldürmekle bitmeyiz', 'Ali'nin hesabı sorulacak' yazıları dikkati çekti. Göstericiler için adliye çevresine konulan seyyar tuvaletlerde ellerini yüzlerini yıkayıp başlarını ıslatan göstericiler, barikat çevresindeki polislere 'Ağaçları bizden neden uzaklaştırdınız, en azından gölgesinde otururduk' diye espri yaptılar. Kayseri'de çevre illerden gelenlerde dahil 2 bine yakın polis görev yaptı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

HABER : Oktay ENSARİ-Mükremin ÖKSÜZGİL - KAMERA : Tahsin

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ali İsmail Korkmaz Davasında Üçüncü Duruşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement