Aliağa'da Kıyı Temizliği Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Aliağa'da Kıyı Temizliği Yapıldı

Aliağa\'da Kıyı Temizliği Yapıldı

Deniz Temiz Derneği öncülüğünde 120 kişilik gönüllü ordusuyla İzmir'in Aliağa ilçesine gelen çevreci vatandaşlar, Aliağa sahillerinde kıyı temizliği yaptı.

07.11.2015 16:54  Güncelleme: 19:25

Türkiye'de deniz ve kıyılarının korunup temiz tutulması yönünde önemli etkinlikler gerçekleştiren Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) örnek bir sosyal sorumluluk projesine daha imza attı.

TURMEPA öncülüğünde 120 kişilik gönüllü ordusuyla İzmir'in Aliağa İlçesi'ne gelen çevreci vatandaşlar, Aliağa sahillerinde kıyı temizliği yaptı. TURMEPA öncülüğünde gerçekleştirilen Temizlik Harekatına; Aliağa Amatör Balıkçılar ve Deniz Sporları Derneği üyesi dalgıçlar da deniz dibi temizliği yaparak destek verdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa Belediyesi, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, APM Terminals ile Aliağa Amatör Balıkçılar ve Deniz Sporları Derneği (ALDER) iş birliğinde gerçekleştirilen etkinliğe katılan gönüllülerin yaklaşık 3 saat süren faaliyetiyle Aliağa sahilleri pırıl pırıl oldu.

Etkinlik sonunda bir araya toplanan atıklar, daha sonra Aliağa Belediyesi ekiplerince kamyona yüklenerek atık toplama tesisine götürüldü.

"HEDEFİMİZ GELECEK NESİLLERE TEMİZ BİR DOĞA BIRAKMAK"

Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, "Çeşitli kurumlarla iş birliği yaparak benzer projelerde yer alıyoruz. Bugünde Deniz Temiz Derneği ile birlikte bir sosyal sorumluluk etkinliğine daha imza attık. Hedefimiz gelecek nesillere örnek olabilmek ve onlara temiz bir çevre ve temiz bir doğa bırakabilmek" diyerek, etkinliğe destek olan herkese teşekkür etti.

APM Terminals Türkiye Genel Müdürü Mogens Wolf Larsen, etkinliğin gönüllülük esasına göre yapıldığını belirterek,"Bütün çalışanları ve aileleri ile birlikte sosyal sorumluluk projesi gerçekleştiriyoruz. Tüm organizasyon ile birlikte hem dalış hem de plaj temizliği yaparak sosyal sorumluluk hedeflerimizi tanıtmaya çalıştık. Halka açık olan bu plajların özellikle temiz tutulması gerekiyor. Buralara aileler ve çocuklar geliyor. Gerçekleşen bu kirlilik sebebi ile zarar görme çok yüksek. Tavsiyem buraları kullanan herkesin daha sonrasında kendi çöplerini toplayarak buraları temiz bırakarak ayrılması ve her zaman temiz kalmasının sağlanmasıdır" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aliağa'da Kıyı Temizliği Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement