Alman Halk Bayramında Türk Günü - Son Dakika
Güncel

Alman Halk Bayramında Türk Günü

Almanya'nın Nürnberg kentinde, 1826 yılından beri kutlanan Halk ve Bahar Bayramı'nda ikinci kez Türk Günü düzenlendi.

25.04.2014 12:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın Nürnberg kentinde, 1826 yılından beri kutlanan Halk ve Bahar Bayramı'nda ikinci kez Türk Günü düzenlendi. Lunapark, Türk bayrakları ile süslenirken folklor ve oryantal gösterileri geceye renk kattı. Türk orkestraları bira çadırlarında müzik yaptı. Gecenin teması ise 'Frankonya ile Antalya buluşuyor' oldu.

Türk Günü, Bavyera Milletvekili Arif Taşdelen'in açış konuşması ile başladı. Panayır girişinin ana kapasında yapılan etkinlikte Cemalettin Özdemir yönetiminde Türk halkları defilesi gerçekleştirildi. İzleyicilere Orta Asya'dan Balkanlar'a kadar tarihi görsel bir şov sunuldu. Sergide Nürnberg ve çevresinin tanınmış simaları model olarak görev aldı. İlk defa Fürth kentinin belediye meclisine seçilen Ayhan Yeşil de defileye renk kattı. Nürnberg Başkonsolosu Asip Kaya folklor gösterisine zaman zaman eşlik etti. Karadeniz yöresini temsil eden horon ekibi şöleni renklendirirken Alman dansöz akademisi Scarabeo Palace'in öğrencileri şovu ile büyük beğeni topladı. Nürnberg'in ünlü müzisyeni Ertan Can ve ekibi seyircileri Türk ezgileriyle coşturdu. Alman ve Türk misafirler tempo tutarak ve dans ederek eşlik etti.

KRALİÇE PANAYIRI GEZDİRDİ

5 bin kişilik Papert bira çadırında Quantensprung orkestrası herkesi Türk ve Alman şarkılarıyla coşturdu. Ertan Can ve Milenyum Orkestrası daha sonra Hax'ın Libermann çadırında sahne aldı. Nürnberg Başkonsolosu Asip Kaya, Antalya- Nürnberg Kardeş Şehir İn-San Derneği Başkanı Rıza Özlek ve birçok dernek temsilcisi bayramda onur konuğu olarak hazır bulundu.

Nürnberg Bahar Bayramı Kraliçesi Andrea Konn (26), Başkonsolos Asip Kaya başkanlığındaki heyeti gezdirerek bilgi verdi. Nostalji parkında sergilen traktörler, asırlık tarihi çadır ve müzik çalar arabalar heyetin ilgisini çekti.

TT(SS) - Rnberg

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alman Halk Bayramında Türk Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement