Almanya'da Türkiye Ekranı Etkinliği Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Almanya'da Türkiye Ekranı Etkinliği Düzenlendi

Almanya\'da Türkiye Ekranı Etkinliği Düzenlendi

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinin modern resim sergisi ve PTT'nin 173 yıllık özel pul koleksiyonu sergisi Berlin'de açıldı.

25.02.2014 22:48  Güncelleme: 22:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin kültürel ve sanatsal zenginliklerinin uluslararası platforma taşınması amacıyla düzenlenen "Türkiye Ekranı" etkinliği kapsamında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinin "modern resim sergisi" ve PTT'nin "173 yıllık özel pul koleksiyonu" sergisi Berlin'de açıldı.

Yunus Emre Enstitüsünün katkılarıyla düzenlenen ve uluslararası ekip tarafından hazırlanan serginin açılışı "Kunztschule" sanat evinde yapıldı.

Yunus Emre Enstitüsü Avrupa Ülkeleri Koordinatörü ve Yunus Emre Türkçe Eğitim ve Öğretim Merkezi (YETEM) Müdürü Dr. Şeref Ateş, "Yunus Emre Enstitüsü olarak yurt dışında kültürel projeler gerçekleştiriyoruz. Bugün de Almanya'da Türkiye Ekranı olarak bu projeyi gerçekleştiriyoruz" ifadesini kullandı.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi resim bölümünde Yardımcı Doçent Murat Mete Ağya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Biz buraya Berlin'e, Türkiye Ekranı ve diğer organizasyonla birlikte tüm Berlinlilere güzel bir sergi göstermek istedik" dedi. Ağya, 3-4 günlük izlenimlerinin oldukça olumlu olduğunu belirterek, "Çok mutluyuz. Ama bizim için yetersiz. Gelecek dönemlerde olayın daha büyük boyutlarda hazırlanması için çok çalışıyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Sergiye sinema sanatçıları Selçuk Yöntem ve Burak Hakkı'nın yanı sıra bir çok sanatsever katıldı. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya'da Türkiye Ekranı Etkinliği Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement