Almanya'da Tutuklanan El Cezire Muhabirinin Avukatı Altın: "Mısır'a İadesi Skandal Olur" - Son Dakika
Dünya

Almanya'da Tutuklanan El Cezire Muhabirinin Avukatı Altın: "Mısır'a İadesi Skandal Olur"

Almanya\'da Tutuklanan El Cezire Muhabirinin Avukatı Altın: "Mısır\'a İadesi Skandal Olur"

Almanya’da tutuklanan El Cezire Televizyonu muhabiri Ahmed Mansur’un Avukatı Fazlı Altın, Mansur’un yaptığı haberlerde Mısır’ın uluslararası imajını zedelediği gerekçesiyle iadesinin istendiğini belirterek, “Ahmed Mansur’un Mısır’a iadesi söz konusu olacak olursa bunu kim izah edebilir.

22.06.2015 10:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'da tutuklanan El Cezire Televizyonu muhabiri Ahmed Mansur'un Avukatı Fazlı Altın, Mansur'un yaptığı haberlerde Mısır'ın uluslararası imajını zedelediği gerekçesiyle iadesinin istendiğini belirterek, "Ahmed Mansur'un Mısır'a iadesi söz konusu olacak olursa bunu kim izah edebilir. Almanya açısından bu bir skandal olur" dedi.

Mısır'da 15 yıl hapse mahküm edilen El Cezire Televizyonu muhabiri Ahmed Mansur, Berlin Tegel Havaalanında Alman polisi tarafından gözaltına alınmıştı. Muhabirin başkent Berlin'de gözaltına alınmasının ardından tepkiler giderek artıyor. Alman gazeteciler, "Alman adaleti medya çalışanlarını sindirmeye çalışan Mısırlı kurumlara yardımcı olmamalıdır diyerek tepki gösterirken, hukukçular da Mansur'un Msır'a iadesinin hukuk skandalı olacağını belirtti.

Ahmed Mansur'un Avukatı Fazlı Altın, tutuklama kararının ardından basın mensuplarına konuyla ilgili açıklamada bulundu. Altın, Mısır'ın talebi üzerine El Cezire muhabirlerinden Mansur'un Tegel Havalimanında tutuklandığını belirterek, "El Cezire muhabirlerinden Ahmed Mansur dün Tegel Havalimanında tutuklandı. Mısır devletinin talebi üzerine bu tutuklamanın gerçekleştiğini öğrendik. Hakkındaki ithamlarla ilgili somut bir şey yok. Şu kadarını söyleyelim yapmış olduğu haberlerle Mısır'ın uluslararası imajını zedelediğinden ötürü Mısır'a iadesi isteniyor" dedi. Bu iade talebinin Berlin Yüksek Mahkemesi tarafından kontrol edilebilmesi için mahkemenin tutukluluğunun devamına karar kıldığını ve bu durumun olumsuz gibi gözükse de olumlu bir gelişme olduğunu belirten avukat Altın, Mansur'un Moabit hapishanesine naklinin söz konusu olacağını ve bugün de mahkeme huzuruna çıkarılarak hakkındaki ithamlarla ilgili mahkemenin kanat belirteceğini ifade etti.

Ahmed Mansur'un Avukatı Fazlı Altın, müvekkilinin iade edilmesi gibi bir durumun gerçekleşmeyeceğini sözlerine ekleyerek, "Biz kesinlikle Ahmed Mansur'un Mısır'a iade edilmesi gibi bir şeyin söz konusu olmayacağını, hukuk devletinin kriterlerine, prensiplerine tamamen aykırı olduğu düşüncesindeyiz. Çünkü herhangi bir somut itham yok. Yani şu tarihte şunu yapmış şu tarihte şu kişiyi yaralanmış. Böyle bir şey yok. Tamamen imaj zedelendi diye. Ki bu bir muhabirin asli görevidir. Eğer bu uluslararası hukuka aykırı bulunur ve Ahmed Mansur'un Mısır'a iadesi söz konusu olacak olursa bunu kim izah edebilir. Almanya açısından bu bir skandal olur. O yüzden biz böyle bir şeyin tahakkuk edeceğine inanmıyoruz" açıklamasını yaptı.

Ahmed Mansur geçen yıl Mısır'daki bir mahkeme tarafından 15 yıl hapse mahküm edilmişti. Mansur, 2011 yılında Kahire'nin Tahrir Meydanı'nda bir avukata işkence etmekle suçlanıyordu. Mahkeme kararı sonrasında Mısır hükümeti Mansur için uluslararası tutuklama emri çıkarmıştı. - BERLİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Almanya'da Tutuklanan El Cezire Muhabirinin Avukatı Altın: 'Mısır'a İadesi Skandal Olur' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Uyan turkiyem uyan bu gafletten: Merkel avrupa abd israil bunlar skandala cifte standarta ozgurlugu demokrasiyi isine geldigi gibi egip bukmeye alisiklar.tutuklayan zaten iade edecek demektir.turkiyeye demokrasi veren yirtinanlar cok mu yoruldu.tayyip erdogana saldiriken harap ve bitap dusmusler kimse meslektasina destek cikmiyor abden ap den surdan burdan aciklama yariscilari da yok 1 0 Yanıtla

Advertisement