Almanya'dan Nevşehir'e 2 Tır Dolusu Yardım - Son Dakika
Güncel

Almanya'dan Nevşehir'e 2 Tır Dolusu Yardım

Almanya\'dan Nevşehir\'e 2 Tır Dolusu Yardım

Almanya'dan Nevşehir'e 2 Tır dolusu yardım Almanya'da faaliyet gösteren Kapadokya Kültür Derneği'nin öncülüğünde toplanan iki Tır dolusu tekerlekli sandalye ve kıyafetler, yardıma muhtaç insanlara dağıtılması için Nevşehir'e gönderildi.

23.03.2015 19:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'dan Nevşehir'e 2 Tır dolusu yardım

Almanya'da faaliyet gösteren Kapadokya Kültür Derneği'nin öncülüğünde toplanan iki Tır dolusu tekerlekli sandalye ve kıyafetler, yardıma muhtaç insanlara dağıtılması için Nevşehir'e gönderildi.

Almanya'nın Essen kenti yakınlarında bulunan Mülheim şehrinde faaliyetlerde bulunan Kapadokya Kültür Derneği'nin başlattığı Ayağı olmayana ayak olalım adlı kampanya ile 250'yi aşkın tekerlekli sandalye, çok sayıda yorgan, yatak ve bine yakın karton kıyafet toplandı.

Toplanan ve iş adamı Yalçın Doğan'ın Gelsenkirchen şehrinde bulunan deposunda bekletilen ihtiyaç malzemeleri dün, TIR'lara yüklendi. Yardım kampanyasını yürüten Kapadokya Kültür Derneği Başkanı Mümün Uluç, kampanya destek veren iş adamları Yüksel Dükan, Adnan Derviş, Ali Rıza Polat, Ömer Tekin, Yalçın Doğan, Mustafa Ünsal, Erdal Koçbıyık, Osman Ülkü, Gaffur Karakuş, Almanya Kardemir Karabükspor Başkanı Abdullah İnam, Gelsenkirchen'de bulunan Türk Alman Yardım Sevenler Derneği Başkanı Necmiye Öztürk ve sosyal yardımlarıyla tanınan Muazzez Demiryürek, TIR'ların yüklenmesine de katkı verdiler. TIR'ların yüklenmesinde görev alan vatandaşlara ve kampanyaya destek veren sponsorlara iş adamı Yalçın Doğan, depo önünde hazırladığı mangal et ikramında bulundu.

DUA YAPILDI, PASTA KESİLDİ

Yardım malzemelerin yükleme işleminin tamamlanmasının ardından Hüseyin Çelik öncülüğünde yapılan dualar ve özel olarak hazırlanan pasta kesilerek, TIR'lar Türkiye'ye uğurlandı. TIR'ların uğurlanmadan önce Kapadokya Kültür Derneği Başkanı Mümün Uluç, kampanyaya destek veren iş adamlarına birer teşekkür şılti taktim etti.

AYAĞI OLMAYANLARA AYAK OLMAK İSTEDİK

Kampanya hakkında bilgi veren Kapadokya Kültür Derneği Başkanı Mümün Uluç, dernek olarak 143. organizasyonumuzu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ayağı olmayana ayak olalım adlı kampanyamızla, Nevşehir'de yardıma muhtaç insanlara elimizi uzatıyoruz, destek oluyoruz. Kampanyamıza destek veren iş adamlarımıza ve dernek temsilcilerimize teşekkür ediyorum. Toplanan yardımlar, bizzat Nevşehir il Özel İdaresi tarafından yardıma muhtaç insanlara dağıtılacak. Yardımlardan, Nevşehir'de bulunan Suriye göçmenlerine de verilmesini istiyoruz? diye anlattı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Almanya'dan Nevşehir'e 2 Tır Dolusu Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement