Almanya'dan Soma'ya Yardım Eli - Son Dakika
Güncel

Almanya'dan Soma'ya Yardım Eli

Soma'daki maden faciasının ardından Almanya’nın Berchtesgaden kentindeki bir Türk vatandaşı tarafından başlatılan ve kent sakinleri tarafından yoğun ilgi gösterilen kampanyada toplanan yardım malzemeleri, kolilerle ilçeye gönderildi.

23.07.2014 15:13

Soma'daki maden faciasının ardından Almanya'nın Berchtesgaden kentindeki bir Türk vatandaşı tarafından başlatılan ve kent sakinleri tarafından yoğun ilgi gösterilen  kampanyada toplanan yardım malzemeleri, kolilerle ilçeye gönderildi.

Soma'daki facianın ardından ilçeye yurt içi ve dışından yardımlar gönderilmeye devam ediyor. Facia sonrası Almanya'nın Berchtesgaden kentinde yaşayan Türk vatandaşı Derya Karakoca'nın öncülüğünde başlatılan yardım kampanyasında toplanan malzemeler, kolilerle Soma'ya iletildi.

Karakoca, kampanyadan topladıkları 340 koli içerisinde bayan ve çocuk giyecekleri, oyuncaklar, engelliler için 5 tekerlekli sandalye bulunduğu bilgisini verdi.

Yaşanan faciayı televizyondan izlediklerini, madenci ailelerinin zor durumlarını fark ettiklerini aktaran Karakoca, "Ailelerin yürekleri dağlayan durumuna duyarsız kalmayarak önce kendi çevremde küçük çaplı yardım kampanyası başlatmak istedim. Fakat düşündüklerimizin dışında hızla büyüyen kampanyaya, kentte yaşayanlar destek verdi. Yaklaşık 8 haftada toplanan malzemeleri kolilerle Soma'ya ulaştırmayı başardım. Yardımları devam ettirmek için vakıf açmak istiyorum" diye konuştu.

Madenci çocuklarına bayramlık

Ayrıca Almanya'da kurulan "Uzat Elini Derneği" tarafından da maden faciası hayatını kaybeden işçilerin çocuklarına bayramlık giyecek gönderildi.

Dernek başkanı Cengiz Eyibil, yaptığı açıklamada, 13 Mayıs'ta tüm dünyanın büyük bir acı yaşadığını, çok sayıda işçinin hayatını kaybettiğini, bir çok çocuğun babasından, kadınıh eşinden, anne ve babanın ise evlatlarından koptuğunu belirtti. Yaşanan acı karşısında, ölen madencilerin çocuklarına yönelik bir çalışma yaptıklarını ve 0-12 yaş grubu arasındaki çocukların bilgilerini alarak, bayram kıyafeti hazırlattıklarını ve ilçeye getirdiklerini belirtti. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya'dan Soma'ya Yardım Eli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement