Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, Tunus'ta - Son Dakika
Güncel

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, Tunus'ta

Steinmeier: "Demokrasi yolculuğunun yanı sıra Tunus için tehdit unsuru olan Libya'daki mevcut durumu görüştük"

23.01.2015 20:35

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, ülkeye "radikal savaşçıların" girişinin engellenmesi konusunda Tunus ile iş birliği yapacaklarını söyledi.

Tunus Dışişleri Bakan Vekili Faysal Kuveya ile başkent Tunus'ta görüşen Steinmeier, düzenlenen ortak basın toplantısında, "Demokrasi yolculuğunun yanı sıra Tunus için tehdit unsuru olan Libya'daki mevcut durumu görüştük. Ülkeye, silah ve radikal savaşçıların girişinin önlenmesi ile geleceğe dönük iş birliği üzerinde anlaştık" dedi.

Kuveya ise Suriye'de savaşan Tunusluları işaret ederek, "Suriye ve Irak'ta savaşan Tunuslular sorunu, tüm ülkeleri ilgilendiren bir sorun" diye konuştu.

Terörle mücadelede iş birliği vurgusu yapan Kuveya, "Bu bağlamda ortak hareket etmeliyiz. Avrupa, Asya ve Afrika'daki bu sorunun sebeplerini ortadan kaldırmak için neden iş birliği yapmıyoruz? Dünyadaki, 'e-terör ve sistematik suçlar' sorununun nedenlerini araştırmamız gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Paris'teki Charlie Hebdo dergisinde yayınlanan karikatürlere de değinen Kuveya, "Terörün her türlüsünün karşısındayız, karikatürler tahrik ediciydi ancak bunun karşılığında yapılan eyleme kesinlikle karşıyız. İfade özgürlüğüne saygı duyuyoruz, bu özgürlüğün de dinler ve kutsal değerlere uzandığında durması gerekir" ifadesini kullandı.

İş adamları, basın mensupları ve parlamenterlerden oluşan heyetle Tunus'a gelen Steinmeier'in ziyaretinin iki gün sürmesi bekleniyor. - Tunus

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, Tunus'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement