"Ambalajlı Gıdaları Gönül Rahatlığıyla Tüketiyorum" - Son Dakika
Güncel

"Ambalajlı Gıdaları Gönül Rahatlığıyla Tüketiyorum"

Gıda Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Mehdi Eker, Türkiye'de özellikle ambalajlı gıdalar konusunda Avrupa ülkelerinden daha güvenli üretim gerçekleştirildiğini söyledi.

28.10.2015 17:10

Gıda Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Mehdi Eker, Türkiye'de özellikle ambalajlı gıdalar konusunda Avrupa ülkelerinden daha güvenli üretim gerçekleştirildiğini söyledi, "Ben ambalajlı gıdaları gönül rahatlığıyla tüketiyorum" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Hadımköy Arnavutköy Sanayici ve İşadamları Derneği'ni (HASİAD) ziyaret eden Eker, işadamlarını dinledi, sorularını yanıtladı. Toplantıya katılan dernek avukatı Sıddık Çılgın, çocuklarıyla markete gittiğinde GDO'lu ürünler ve ambalajlı ürünlerle ilgili haberler nedeniyle alışverişlerinde büyük titizlik gösterdiğini belirterek, "Gıdaları tüketirken ne kadar güvendeyiz?" diye sordu.

Türkiye'de özellikle ambalajlı gıdalar konusunda Avrupa ülkelerinden daha güvenli üretim gerçekleştirildiğini, GDO'lu gıda üretiminin de kesinlikle yasak olduğunu vurgulayan Eker, yanlışın doğrudan daha hızlı yayıldığını, konunun uzmanı olmayan, temel bilgilerden dahi yoksun bir takım insanlar tarafından ciddi bir bilgi kirliliğinin yaratıldığını söyledi.

Eker, "Ben ambalajlı gıdaları gönül rahatlığı ile tüketiyorum, çünkü Avrupa standartlarından daha güvenli üretim yapıyoruz. 2010 yılında Türkiye'de bir Gıda Güvenliliği Kanunu çıkardık. Bu kanuna göre ülkemizde GDO'lu bir gıda, bir bitki üretmek, 10 yılın üzerinde hapis cezasıyla cezalandırılır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Ambalajlı Gıdaları Gönül Rahatlığıyla Tüketiyorum' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement