Amerika'da Öldürülen Deah Barakat'ın Hayali Fatih'te Gerçekleştirildi - Son Dakika
Güncel

Amerika'da Öldürülen Deah Barakat'ın Hayali Fatih'te Gerçekleştirildi

Amerika\'da Öldürülen Deah Barakat\'ın Hayali Fatih\'te Gerçekleştirildi

Şubat ayında Amerika’da öldürülen Suriyeli diş hekimliği öğrencisi Deah Barakat’ın hayali Fatih’te gerçekleştirildi.

23.11.2015 16:27

Şubat ayında Amerika'da öldürülen Suriyeli diş hekimliği öğrencisi Deah Barakat'ın hayali Fatih'te gerçekleştirildi. Barakat'ın gerçekleştirmek istediği proje kapsamında Suriyeli çocukların diş bakımları yapıldı. Barakat'ın hayalini gerçekleştiren, kendisi de diş hekimi olan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de çocukların dişlerini kontrol etti.

11 Şubat 2015 tarihinde ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinde evlerinde uğradıkları silahlı saldırıda öldürülen 3 Müslüman gençten biri olan Suriyeli Diş Hekimliği öğrencisi Deah Barakat'ın Türkiye'deki Geçici Barınma Merkezleri'nde yaşayan Suriyeli çocukların diş sağlına yönelik hayal ettiği projesi gerçeğe döndü. Fatih Belediyesi, İdealist Diş Hekimleri Derneği, AFAD ve DİSİAD işbirliğinde gerçekleştirilen proje ile İstanbul'daki Suriyeli çocukların diş bakımları yapıldı. Eminönü Meydanı'nda Suriyeli çocuklara yapılan diş bakımı etkinliğine katılan ve diş doktoru olan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de çocuklarla ilgilenerek, dişlerini kontrol etti.

"İNSANLARA YARDIM ETMEYİ SEVEN BİR ÇOCUKTU"

Etkinliğe katılan Deah'ın teyzesi Şaza Barakat Deah'ın yardımsever birisi olduğuna vurgu yaparak, "Deah insanlara yardım etmeyi çok seven bir çocuktu, etrafında çok sevilen bir gençti delikanlıydı. Şüphesiz kendi yaşıtlarıyla Suriyeli çocuklar ve halkların içinde yapmak istediği projeler vardı. Onlardan bir tanesi de evsiz bırakılan ve göç etmek zorunda kalan Suriyeli çocuklardı. Ben Türkiye'de şu anda bu çocukları görüyorum ve onun hayali de gerçekleşiyor" dedi.

"PROJEDEKİ MAKSADIMIZ ŞİDDETE VE ZULME KARŞI MAZLUMUN YANINDA OLMAK"

Projeyi hayata geçiren paydaşlardan İdealist Diş Hekimleri Derneği Başkanı Muzaffer Erdoğral Deah'ın projesinin hayata geçmesinden dolayı mutluluğunu ifade ederek, "İdealist Diş Hekimleri Derneği olarak biz geçtiğimiz Şubat ayında Amerika'da öldürülen bir diş hekimliği öğrencisi Deah Barakat'ın Türkiye'de Suriyeli çocuklarla ilgili yapmak istediği bir çalışma üzerine kurduğu hayali gerçekleştirmek üzere yola çıktık. Bu proje çerçevesinde üç ayaklı bir proje yaptık. Bunlardan bir tanesi İstanbul'da ki Suriyeli çocuklardı. Bir diğeri Hatay Reyhanlı da yetimhanelerde kalan çocuklardı. Bu projedeki asıl maksadımız yeryüzünde var olan şiddette ve zulme karşı çıkıp mazlumun yanında olduğumuzu göstermek" diye konuştu.

"BU PROJE DEAH'IN BAŞLATTIĞI PROJENİN DEVAMI"

Suriyeli çocuklarla yakından ilgilenen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ise etkinliğin Deah'ın projesinin devamı olduğunu dile getirerek, "Amerika'da bir ırkçı tarafından öldürülen Deah Barakat'ın eşi ve arkadaşlarının başlattığı projenin devamı aslında bugün. Hedefte tüm yardım kuruluşlarından destek alıp bu mülteci kampındaki çocukları ağız ve diş sağlığıyla ilgili diş macunu diş fırçası dağıtmak bu konuda bilgilendirmek. Koruyucu hekimlik adına dişlerinin çürümesinin önüne geçmek adına ufak tefek uygulamalar ki biz buna flor uygulaması diyoruz onları yapmak için bir çalışma başlatmıştı. Projenin adını mülteci gülüşü koymuştu. Bu proje nihayete ermeden de saldırıya uğrayıp şehit oldu. Bizde İdealist Diş Hekimleri Derneği, AFAT, KASAT ve bazı sponsor kuruluşlarla birlikte bu projeyi yürütüyoruz. Hedefimiz bu gördüğünüz TIR'la 25 tane kamptaki çocukları ziyaret etmek. 6- 12 yaş arasında ki çocuklara flor yapmak ve diş seti dağıtmak" şeklinde konuştu.

PROJE BOYUNCA BİNLERCE SURİYELİ ÇOCUĞUN DİŞ BAKIMI YAPILACAK

Etkinlikte Suriyeli çocuklara diş bakımı yapan Türk öğrencilerden Neslihan Kaplan, bu projeye katkı sunduğu için mutlu olduğunu belirterek, "Bölümüm zaten çocuk gelişimi. Çocuklarla burada bir arada olduğum için çok mutluyum. Özellikle de Suriyeli çocuklarla bir arada olduğum için çok mutluyum" dedi.

Dişlerine bakım yapılan Suriyeli 7 yaşındaki Hensa ise mutluluğunu dile getirerek, "Ben zaten günde iki kez dişlerini fırçalıyorum ve buradaki ilgiden memnun oldum herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Proje kapsamında kamplarda kalan ve İstanbul'da yaşayan binlerce Suriyeli öğrencinin diş bakımının yapılması hedefleniyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Amerika'da Öldürülen Deah Barakat'ın Hayali Fatih'te Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement