Amerika, IŞİD'in 2 Numarasını Öldürdü - Son Dakika
Güncel

Amerika, IŞİD'in 2 Numarasını Öldürdü

Beyaz Saray, IŞİD'in 2 numaralı ismi Hacı Mutaz'ın 18 Ağustos'ta öldürüldüğü yönündeki iddiaları doğruladı.

21.08.2015 22:35  Güncelleme: 23:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CNN, ABD'nin insansız hava aracıyla Irak'ta düzenlediği saldırıda Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) iki numaralı ismi Hacı Mutaz'ın öldürüldüğünü duyurdu. CNN, Mutaz'ın 18 Ağustos'ta Musul yakınlarında bir araçta öldürüldüğünü belirtti.

BEYAZ SARAY AÇIKLAMA YAPTI

İddia hakkında açıklama yapan Beyaz Saray, Mutaz'ın 18 Ağustos'ta öldürüldüğünü doğruladı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Terör örgütü IŞİD'in iki numaralı yöneticisi, Hacı Mutaz olarak da bilinen Fadıl Ahmed Hayali, 18 Ağustos'ta bir arabayla Musul yakınlarında dolaşırken ABD hava saldırısında öldürüldü. Yanında IŞİD'in medya sorumlularından biri olan Ebu Abdullah da bulunuyordu.

BAĞDADİ'NİN BAŞYARDIMCISIYDI

Hayali, IŞİD Şura Konseyi'nin üyesi ve IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi'nin başyardımcısıydı. Yüklü silah, patlayıcı, araç ve Irak ile Suriye arasındaki insan nakillerinin baş koordinatörüydü. IŞİD'in Irak'taki operasyonlarının başıydı.

Hayali'nin ölümü, IŞİD'in finans, medya, operasyon ve lojistik gücü üzerindeki etkisini düşünürsek, örgütün gücünü azaltacaktır. ABD ve koalisyon ortakları, bu terörist grubu yok etmek için azimlidir."

Hacı Mutaz olarak da bilinen Fadıl Ahmed Hayali

Amerika, IŞİD\'in 2 Numarasını Öldürdü

Son Dakika Güncel Amerika, IŞİD'in 2 Numarasını Öldürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (55)

  • Vatanperver: Bizim itler hala sağ dolaşıyor 37 17 Yanıtla
  • : Abd yi örnek alıp darısı Murat Karayılan , Cemil Bayık, Bahoz Erdallara... 28 10 Yanıtla
  • mahmut: Abd olduruyor biz ocalani besliyoruz 28 8 Yanıtla
  • turk: Saray 3 gün ulusal yas ilan edecek:))) 26 8 Yanıtla
  • rty: Beter olsun köpek 26 7 Yanıtla
    anti pkk-ypg-pyd: Sen geber pis kürt 1 1
  • Yörüğüz: Arkadaşlar yanlış anlamayinda büyük devlet hah iste böyle olur.Günlerdir diyorum terörün çözümü kontrgerilladir vali anlamaz terörle mucadeleyi komutanlar yönetsin vali degil.Bide predatore yükle silahı başlarını indir lider kadrosunun bende dünya lideri diyim büyük devlet diyim 15 15 Yanıtla
  • DAMI BALLI BERİWAN: TÜRKİYE YALVARACAK. AKDENİZ E İNİYORUZ. TÜRKLER HACA GİDERKEN İSTER KARADAN İSTER HAVADAN GİTSİN BİZE KİŞİ BAŞİ 100O DOLAR ÖDEYECEK . MECBUR. ARAP ÜLKELERİNE MAL SATMAYA GİDEN TIRLAR EN AZ 10 000 DOLAR ÖDEYECEK. ZENGİN OLACAĞIZ.. EEEE BİZE KÜRT DERLER. TÜRKİYE OTURDU KALDI.. YUHAHAHAHAHAHAHAHAHHA,,,,,,,,, 5 25 Yanıtla
    Türk: Senin çıktığını ... 7 5 okan kol: ulan mal... sen batıdaki,akdenizdeki,iç anadoludaki,marmaradaki,karadenizdeki kürt yuttaşlarım nasıl burda kalacak?! denmicekmi evli evine,köylü köyüne.. ne güzelde parçaladın ülkeyi!!seni batı kürdü öldürür haaaaa 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement