Anadolu Liseleri Vekillere Emanet - Son Dakika
Güncel

Anadolu Liseleri Vekillere Emanet

Eğitimde Başarının Sorgulandığı İzmir'de Her Üç Anadolu Lisesinden Birinin 'Vekil' Müdüre Emanet Edildiği Ortaya Çıktı. Veliler 'Vekil Müdürlerle Yönetimde Zaafiyet Yaşanıyor. Çocuklarımıza Yazık Oluyor' Diye Dert Yandı.

11.12.2006 12:42

Eğitimde başarının sorgulandığı İzmir'de her üç Anadolu lisesinden birinin 'vekil' müdüre emanet edildiği ortaya çıktı. Veliler ''Vekil müdürlerle yönetimde zaafiyet yaşanıyor. Çocuklarımıza yazık oluyor'' diye dert yandı.

İzmir'de 'Anadolu' kimlikli düz, teknik, kız meslek, endüstri meslek, imam hatip olmak üzere 113 lise bulunuyor. Bunların 45'i düz Anadolu lisesi. Tüm Anadolu liselerinin 34'ünün yönetimi 'vekil' müdürlerin elinde. Vekillerin ağırlıkta olduğu Anadolu liseleri ise düz olarak tanımlanan genel liseler. İzmir merkezde, velilerin çocuklarını okutmak için yarıştığı, öğrencilerin ilk üç tercihi arasında yer alan İzmir, Kız, Buca, Atakent, Balçova, Suphi Koyuncuoğlu, Fatma Saygın, Gaziemir, Işılay Saygın Güzel Sanatlar, Çınarlı Meslek Teknik Anadolu liseleri vekaletle yürütülüyor. Vekil yönetimler içinde en ilginç olanı ise İzmir Anadolu Lisesi. Buca Anadolu Lisesi Müdürü iken Bornova Anadolu Lisesi'ne (BAL) atanan Mustafa Ayanoğlu, BAL'ın Müdürü Sefer Aktaş'ın mahkeme kararıyla görevine geri dönmesiyle asil olarak İzmir Anadolu Lisesi'ne atanmıştı. Ancak Ayanoğlu, bu okulun müdürlüğünde kalmadı, vekaleten Buca Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi'ne atandı. Mustafa Ayanoğlu'nun gitmesiyle vekil müdürlükle yönetilen İzmir Anadolu Lisesi'nin velileri asil atama yapılmamasına tepki gösterdi. Bir veli, ''Anadolu liseleri gecesini gündüzüne katarak, çocukluklarını yaşamadan sınav kazanıp gelen öğrencilerin okulu. Onlar bu okullarda okuyabilmek için büyük emek sarfettiler. Ama okulda asil müdür yok. Vekaletle idare edilen yerde yönetim boşluğu doğduğunu herkes biliyor, bir yetkililer bilmiyor. Bu okulların müdür kadrolarına en kısa zamanda asil atamalar yapılmalı, eğitim öğretimin aksamasına izin verilmemeli'' dedi.

Bir Milli Eğitim yetkilisi, yönetici atama yönetmeliğinin Danıştay tarafından iptal edildiğini hatırlatarak, ''Müdürlerin atanabilmesi için kriterler olması, yani bir yönetmeliğin bulunması gerekiyor. Ortada uygulanacak yönetmelik olmadığı için bu okullar maalesef vekil müdürlerle yönetiliyor. Ancak yönetmeliğin son aşamada olduğunu biliyoruz. Yeni yönetmelik çıktıktan sonra gereken yapılacak. İzmir Anadolu Lisesi'ndeki vekalet olayı ise, idarenin okul lehine tasarrufudur. Başka bir zaafiyet yaşanmaması için bu uygulama yapıldı'' dedi.

Nesrin COŞKUN/ İZMİR,(DHA)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Anadolu Liseleri Vekillere Emanet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement