Anadolu Yıldızlar Ligi Kız Basketbol Şampiyonası Akşehir'de - Son Dakika
Yerel

Anadolu Yıldızlar Ligi Kız Basketbol Şampiyonası Akşehir'de

Anadolu Yıldızlar Ligi Kız Basketbol Şampiyonası Akşehir\'de

Konya’nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Akşehir’in son yıllarda halk oyunlarında Türkiye şampiyonalarına ev sahipliği yaptığını belirterek, ilçedeki tesisler ve otellerin bu tür şampiyonaların yapılmasına olanak sağladığını söyledi.

17.03.2014 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Akşehir'in son yıllarda halk oyunlarında Türkiye şampiyonalarına ev sahipliği yaptığını belirterek, ilçedeki tesisler ve otellerin bu tür şampiyonaların yapılmasına olanak sağladığını söyledi.

Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, "19- 23 Nisan tarihleri arasında Anadolu Yıldızlar Ligi Kız Basketbol Türkiye Şampiyonası Akşehir'de yapılacak. 4 gün sürecek ve 12 takımın katılacağı şampiyonada takımlar Zekai Baloğlu Kapalı Spor Salonu'nda mücadele verecekler" dedi.

Şampiyonaya katılacak 12 takımın sporcularının, antrenörlerinin, kulüp yöneticilerinin ve ailelerinin Akşehir'deki otellerde konaklayıp, Akşehir'deki lokantalarda yemek yiyeceğini söyleyen Başkan Oğul "19-23 Nisan tarihleri arasında esnafımızda bu 250-300 kişilik ekibin Akşehir'de kaldığı sürede yaptıkları harcama ve alışverişlerden pay alacaktır" diye konuştu.

Erkekler Basketbol Şampiyonası'nın da Akşehir'e verilmek istenildiğini ancak 24 takımın maçlarının yapacağı salon ile 500-600 kişinin konaklayacağı otel konusunda sıkıntı olması nedeniyle bu şampiyonanın Akşehir'de yapılamadığını belirten Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, "Akşehir Belediyesi, ikinci bir spor salonunun Engili Yolundaki Şişeleme Tesisleri'nin yanındaki arsaya yapılması için Akşehir Belediyesi'ne ait bu arsayı Spor Genel Müdürlüğü'ne teklif etti. Akşehir'deki spor tesisleri çoğaldıkça bu tür Türkiye şampiyonaları da Akşehir'de yapılacaktır. Yeni açılan Aquapark ve yarı olimpik yüzme havuzunda da yüzme müsabakaları ve şampiyonaları da yapılacaktır" ifadelerini kullandı.

Bu tür şampiyonaların Akşehir'de yapılması ve Spor Genel Müdürlüğü'nün Akşehir'e tenis, basketbol, yüzme ve voleybol antrenörleri vermesi için girişimleri sürdürdüklerine değinen Başkan Oğul "Akşehir'de sporun gelişmesi için tesisleşmeye ve antrenörlere ihtiyaç vardır. Bu konuda bizlerden her türlü desteğini esirgemeyen Spor Genel Müdürü Sayın Mehmet Baykan'a teşekkür ederiz" diye konuştu.

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yaz aylarında üniversite öğrencilerine yönelik düzenlediği "Seyyah Bizim İller" programları kapsamında bu yıl 5 bin öğrencinin Akşehir'i ziyaret edeceğini vurgulayan Başkan Oğul, "Bu programa katılan öğrenciler yemeklerini Akşehir'de yiyecek, Akşehir'den alışveriş yapacaklar ve Akşehir esnafı kazanacaktır. Akşehir'de kültür turizmi, sağlık turizmi ve spor turizmi için daha çok konaklama tesislerine ihtiyaç vardır. Girişimcilerin yeni oteller inşa etmeleri gerekiyor. Akşehir Belediyesi olarak yeni yaptığımız işyerleri sayesinde açılan kafeterya, restoranlarla ve açılması planlanan 2 butik otelle turizm alt yapısına katkı sağlıyoruz" dedi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Anadolu Yıldızlar Ligi Kız Basketbol Şampiyonası Akşehir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement