Anamur - Okumaya Dikkat Çekmek İçin Caddeye Çıktılar - Son Dakika
Güncel

Anamur - Okumaya Dikkat Çekmek İçin Caddeye Çıktılar

Anamur - Okumaya Dikkat Çekmek İçin Caddeye Çıktılar

Okumaya dikkat çekmek için caddeye çıktılarMERSİN'in Anamur İlçesi'nde 52'nci Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinlikte 7'den 70'e herkes trafiğe kapatılmış caddede bir araya gelerek okuma alışkanlığının kazandırılması için güneşin altında bir saat kitap okudu.

31.03.2016 13:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Okumaya dikkat çekmek için caddeye çıktılar

MERSİN'in Anamur İlçesi'nde 52'nci Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinlikte 7'den 70'e herkes trafiğe kapatılmış caddede bir araya gelerek okuma alışkanlığının kazandırılması için güneşin altında bir saat kitap okudu.

Bankalar Caddesi üzerinde gerçekleşen etkinliğe Kaymakam Cengiz Cantürk, Belediye Başkanı MHP'li Mehmet Türe, Milli Eğitim Müdürü Aziz Dağıstan ve Kütüphane Müdürü Dursun Yağmur, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Okullardan caddeye kitap okumaya gelen öğrenciler, duvar diplerine ve işyerlerinin önlerine oturarak ellerindeki kitaplarını okudular. Bu davranışları ile kitabın her yerde okunabileceğini gösteren öğrenciler, caddede renkli anların oluşmasına neden oldu.

Bu etkinliğin sembolik olduğunu kaydeden Kütüphane Müdürü Dursun Yağmur katılan herkese teşekkür etti.

Kaymakam Cantürk, hayatını hapishanede geçiren bir kişinin yaşamından kısa bir bölüm okuduğunu belirterek, bu kısa bölümde empati yaptığını söyledi.

Başkanı Türe de Bekir Yıldız'ın Kerbela adlı eserinden okuduğu bölümden çok etkilendiğini dile getirdi. O dönemde de Müslüman'ın Müslüman'ı öldürdüğünün öyküleştirilmiş bir anlatım olduğu için seçtiğini kaydeden Türe, "Günümüzde ki gelişmelere de bakıldığında Müslümanlar tarihi boyunca hep ihanetle mücadele etti. Müslüman'ın Müslüman kanını akıttığı Ortadoğu, Suriye, Filistin, Irak ve ülkemizin ne yazık ki bir bölümünde Ortadoğu da tezgahlanan bir planın sürüyor. Süper güçlerin Ortadoğu da Anadolu'da Müslüman'ı Müslüman'a kırdırarak emellerine ulaşma politikalarını şu anda sergiliyorlar. Bu bir senaryo, okuduğum Kerbela da o zamanlarda bir senaryoydu" dedi.

Yazar İsmet Bertan da okurlara hayatlarından kitabı eksik etmemeleri tavsiyesinde bulunarak, "Bir kitaba dokunduğunuz zaman o kitabı yaşatmış olursunuz. Kitaba dokunmazsanız o kitaplar ölüdür. Kütüphanelerde kitaplar ölüdür. Mezardan çıkan zombilere benzer" diye konuştu.

Okuma etkinliğine katılan yazarlar öğrencilere kitaplarını imzalarken Belediye de öğrencilere ve katılımcılara çikolata, kek ve meyve suyu ikram etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Anamur - Okumaya Dikkat Çekmek İçin Caddeye Çıktılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement