Ankara Bombalı Saldırıda Ölenler İçin Viranşehir'de Mevlit Okutuldu - Son Dakika
Yerel

Ankara Bombalı Saldırıda Ölenler İçin Viranşehir'de Mevlit Okutuldu

Ankara Bombalı Saldırıda Ölenler İçin Viranşehir\'de Mevlit Okutuldu

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesin de Ankara’da yapılan saldırıda hayatını kaybedenler için mevlit okutuldu.

25.10.2015 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesin de Ankara'da yapılan saldırıda hayatını kaybedenler için mevlit okutuldu.

Viranşehir Belediyesi Med Kültür ve Sanat Merkezi'nde okutulan mevlite HDP Urfa Milletvekili Osman Baydemir, Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, Viranşehir Belediye Eş Başkanı Emrullah Cin ve Filiz Yılmaz, HDP ve DBP Urfa İl Yöneticileri, HDP ve DBP Viranşehir ilçe teşkilatları, Meya Der, Barış Anneleri, İlçe Muhtarları, Sivil Toplum Örgütleri ve çok sayıda yurttaş katıldı. İlk olarak Ankara saldırıda yaşamlarını yitirenler için mevlit okutuldu. Kürtçe okutulan Mevlitin arından bir konuşma yapan Viranşehir Belediye Eş Başkanı Filiz Yılmaz, katliamı nefretle kınadıklarını söyledi.

Yılmaz'ın ardından bir konuşma yapan Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, Ortadoğu'da güçlerin yeniden dizayn edildiğini söyledi. Kürtlerin binlerce yıldır inkar edildiğini ifade eden Türk "Erdoğan, Putin ile yaptığı görüşmede, Kürtleri tanımazsanız, Esad'a razı oluruz. Mesajları veriyor. Bizler hep birlikte kardeşçe yaşamalıyız ve bunun mücadelesini veriyoruz. Kürtler sadece kendi haklarını savunmuyor. Tüm Ortadoğu halklarının hakkını savunuyor. Yine eğer biz 1 Kasımda daha güçlü çıkmazsak, yaptıkları politikaların doğru olduğuna inanacaklar ve mazlumlara zulüm etmeye devam edecekler, bunun için bizim her zamankinden daha fazla güçlü olmamız lazım ve bu bilinç ile hareket etmemiz lazım" dedi.

Daha sonra konuşan HDP Urfa Milletvekili Osman Baydemir : "Eğer Allah isteseydi, bizi tek bir millet olarak yaratırdı. Fakat Allah bize diler, dinler ve renkler verdi. Bunlar bizim zenginliklerimizdir. Kimsenin bir ötekisini öldürmeye hakkı yoktur" diye konuştu - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ankara Bombalı Saldırıda Ölenler İçin Viranşehir'de Mevlit Okutuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Adanali: Bunlar yaratik 0 0 Yanıtla

Advertisement