Ankara'da Partilerarası Bayramlaşma - Son Dakika
Güncel

Ankara'da Partilerarası Bayramlaşma

Ankara'da siyasete bayram molası verildi.

29.07.2014 11:37

Ankara'da siyasete bayram molası verildi. Bayramın ikinci gününde partiler arası bayramlaşma parti genel merkezlerinde gerçekleşti.

AK Parti'de 9.30'da başlayan ilk bayram ziyaretini CHP heyeti gerçekleştirdi. Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı ve beraberindeki PM üyeleri Gaye Usluer ile Umut Akdoğan'ı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz ile birlikte MKYK Üyeleri Mehmet Muş, İstanbul Milletvekili Meryem Göka ile Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Neslihan Cenk karşıladı.

Misafir CHP heyetine önce çikolatalar ve kahveler ikram edilirken ardından bayram mesajları verildi. Ziyarette ilk sözü alan CHP'li Halıcı, bayramlaşmanın yapıldığı salon ile ilgili espriyle başladı. Salonun geniş olduğunu ve her yıl salonun biraz daha büyütüldüğüne dikkat çekti. Halıcı'nın bu sözlerine Kapusuz, "Daha da büyük yerde karşılayacağız inşallah" karşılığını verdi. Halıcı'nın, "Demek ki muhalefet büyüyecek ki salon da büyüsün" sözlerine, Kapusuz, "Evet, muhalefet büyüsün diyoruz ama pek eylem yok" dedi.

Halıcı, bayramın güzel bir alışkanlık olduğuna işaret ederek, partilerin birbirini ziyaret etmesi ve bu alışkanlıkların, partiler arası diyalogun, uzlaşmanın, hoşgörünün aslında sadece bayram değil bayram dışında da devam etmesini arzu ettiklerini dile getirdi.

"Hepimiz sonuçta bütün partiler Türkiye'nin iyiliği için bir şeyler yapmaya gayret gösteriyoruz" diyen Emrehan Halıcı şöyle devam etti:

"Zaman zaman farklılıklarımız olabilir düşüncelerimizde ama bunu çok gergin ortama taşımamak aslında bütün vatandaşlarımızın dileğidir. Burada iktidar partisine çok büyük sorumluluklar düşüyor. 12 yıldır iktidarda olmak bir parti için çok önemli sorumluluk aynı zamanda. Dolayısıyla ülkedeki gergin atmosferin yumuşamasına bu bayramların vesile olmasını biz diliyoruz."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz da, bu güzelliklerin daim olmasının önemine dikkat çekerek, "Aağız tadıyla yaşanması çok önem arz ediyor. Ülkemizde şükürler olsun bu güzellikler varken komşularımızda sıkıntılar had safhada" dedi. Kapusuz Gazze'de yaşananlara dikkat çekerek şöyle devam etti:

"Cahiliye dönemi denen devirlerde bile belirli zamanlar insan öldürmekten, savaşmaktan, gerginlikten ve şiddetten uzak kalınırken bugün yakın coğrafyamıza bakın, Türk dünyasında yaşanan sıkıntılar var, İslam dünyasında yaşanan var, Gazze'de Ukrayna'da yaşanan sıkıntılar var. Bireysel olarak insanların çektiği şiddet ve zulümler var. Bunların bu bayramlar münasebetiyle, üzüntüyle karşılanması, telin edilmesi ve hatırlanmasında da yarar var. Elbette partilerimizin bu güzel geleneklerinin devam etmesi bizim de çok memnun olduğumuz husus. Milletimiz bizi sürekli bazı konularda fikirleri farklı olduğu zaman tartışan değil beraber de olan, beraberliklerini millet önünde rahatlıkla dostça sergileyebilen görüntüleri arzu etmektedir. Bayramlar da buna vesile olmaktadır."

AK Parti'de bayram ziyaretleri diğer partilerle devam etti.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Ankara'da Partilerarası Bayramlaşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement