Ankara'daki Terör Saldırısına Tepkiler - Son Dakika
Ekonomi

Ankara'daki Terör Saldırısına Tepkiler

Toplam 14 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu "Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet Buluşması" Tertip Komitesince, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, vatandaşların can güvenliğinin ve huzurunun tam olarak sağlanması yönünde gerekli tüm tedbirlerin gözden geçirilmesi ve suçlularının ortaya çıkarılmasının hayati derecede önemli olduğu belirtildi.

11.10.2015 16:40

Toplam 14 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu "Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet Buluşması" Tertip Komitesince, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, vatandaşların can güvenliğinin ve huzurunun tam olarak sağlanması yönünde gerekli tüm tedbirlerin gözden geçirilmesi ve suçlularının ortaya çıkarılmasının hayati derecede önemli olduğu belirtildi.

Komitenin yazılı açıklamasında, Türkiye'nin her bölgesinde örgütlü, toplumun bütün kesimlerini temsil eden kuruluşlar olarak, herkesi  büyük üzüntüye boğan saldırının şiddetle kınandığı  ifade edildi. Komitenin terörün her türünü lanetlediği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Milletçe hepimizin başı sağ olsun. Bu vahim olayın tek hedefi milletimizin birliğini ve bütünlüğünü bozmaktır. Son patlamalarla tepe noktasına ulaşan şiddet olayları ile ilgili olarak, vatandaşlarımızın can güvenliğinin ve huzurunun tam olarak sağlanması yönünde gerekli tüm tedbirlerin gözden geçirilmesi ve bu olayın suçlularının ortaya çıkarılması kamu vicdanı açısından hayati derecede önemlidir.  Bu süreçte bütün milletimizi soğukkanlı olmaya, gerginliği ve çatışmayı besleyecek söylemlerden uzak durmaya davet ediyoruz. Gelin, bugün hep birlikte sağduyumuzu ortaya koyalım. Hep birlikte vicdanımızın sesine kulak verelim. İçimize fitne ateşi düşürmek isteyenlere izin vermeyelim"

-"En iyi cevap dayanışma içinde birlikte hareket etmek"

Bu tür saldırılara verilecek en iyi cevabın  dayanışma içinde birlikte hareket etmek ve milli birliği pekiştirmek olduğuna işaret edilen açıklamada, "Bu vatan, bu ülke, bu bayrak hepimizin. Kökenimiz, kimliğimiz, inancımız ne olursa olsun, 78 milyon hepimiz kardeşiz. Gün; demokrasimize, birliğimize ve birbirimize sahip çıkma günüdür. Gün teröre hayır, kardeşliğe evet deme günüdür" değerlendirmesinde bulunuldu.

Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet Buluşması Tertip Komitesi,  Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ), Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN), Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD), Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (TÜRKİYE KAMU-SEN), Türkiye Barolar Birliği (TBB), Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD), Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB),Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ),  Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB), Türk Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD), Türkiye Ziraat Odaları Birliğinden (TZOB)  oluşuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Ankara'daki Terör Saldırısına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement