Anlı: Zor Bir Süreçten Geçiyoruz - Son Dakika
Yerel

Anlı: Zor Bir Süreçten Geçiyoruz

Anlı: Zor Bir Süreçten Geçiyoruz

Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın danışma organı olarak işlev gören Kalkınma Kurulu'nun 2016 Yılı 1. Olağan Toplantısı gerçekleştirildi.

30.05.2016 18:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın danışma organı olarak işlev gören Kalkınma Kurulu'nun 2016 Yılı 1. Olağan Toplantısı gerçekleştirildi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, Sur ilçesinde böyle bir etkinliği yapmanın buruk da olsa mutluluğunu paylaşmak istediğini belirtti. Anlı, sıkıntılı, zor, zahmetli ve herkesi derinden yaralayan bir sürecin yaşandığını dile getirdi.

Toplantıya Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, Diyarbakır Vali Yardımcısı Kürşat Güleryüz, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan Maral, Kalkınma Kurulu Başkanı Ramazan Özkılıç, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar, Diyarbakır ve Şanlıurfa Kalkınma Kurulu üyeleri katıldı.

Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan Maral ve Kalkınma Kurulu Başkanı Ramazan Özkılıç'ın ardından açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, Sur ilçesinde böyle bir etkinliği yapmanın buruk da olsa mutluluğunu paylaşmak istediğini belirtti. Sıkıntılı, zor, zahmetli ve herkesi derinden yaralayan bir sürecin yaşandığını kaydeden Anlı, "Ümit ediyoruz ki bu ülkede hep birlikte sorunlarımızı diyalogla, müzakereyle konuşarak, tartışarak çözebiliriz. Ve hep birlikte kalkınmayı, istihdamı turizmi, tarımı, hayvancılığı daha çok konuşacağımız, daha fazla konuları irdeleme imkânımızın olacağı bir dönemi hep birlikte karşılarız. Hepimiz de bunun için çaba harcıyoruz ve harcamak durumundayız" dedi.

"Kalkınma ajansları ülkeler için önemli"

Kalkınma ajanslarının ülke için önemine dikkat çeken Anlı, şunları söyledi:

"Birçok ülkede yatırım imkanlarının, oradaki potansiyelin ortaya çıkarılmasında hem kamu kaynaklarının hem de özel müteşebbislerin, uzmanlar yardımıyla doğru noktalara odaklanması ve zaten kıt olan kaynaklarımızın daha efektif ve makul bir şekilde değerlendirilmesi açısından son derece yararlı bir sistemdir. Önümüzdeki süreçte bunun son derece ciddi yansımalarını hep birlikte göreceğimize inanıyoruz."

"Karacadağ'ı yeniden ihya etmeliyiz"

Göbeklitepe'de yapılan son kazılarda yaşam izlerine rastlanıldığını ifade eden Anlı, "Bugüne kadar sadece ibadet ya da bir takım törensel aktiviteler için kullanıldığı düşünülen Göbekli Tepe'de yaşam izlerinede rastlandı. Bu son derece kıymetlidir. Dünya tarihini yeniden yazacak bir durumdur. Bu bizim daha çok farkında olmamız lazımdır" şeklinde konuştu. Karacadağ'ın Şanlıurfa ve Diyarbakır arasında bir köprü olduğunu söyleyen Anlı, Karacadağ'ı ağaçlandırıp yeniden ihya etmeleri gerektiğini kaydetti. "Karacadağ medeniyetin ilk başladığı yerdir. İlk buğdayın, ilk tahılın, ilk ortak yaşamın, ilk kolektif yaşamın başladığı yerdir." diyen Anlı, Göbeklitepe, Çayönü, Hilar Mağaraları, Kortik Tepe, Silvan Hasuni, Hasankeyf ve Mardin'de yapılacak arkeolojik kazılarla insanlık ve dünya tarihinin yeniden yazılacağını söyledi. Anlı, Kalkınma Ajansı'nın farklı başlıklarla ilgilenmesi gerektiğini; ancak şu anda önlerindeki en önemli başlığın turizm olduğunu vurguladı. Anlı, 2016 yılının Şanlıurfa ve Diyarbakır'a güzel projelerin kazandırılacağını bir yıl olmasını diledi. Vali Yardımcısı Kürşat Güleryüz'ün konuşmasının ardından toplantıda, İlerleme Raporları, 2015 Yılı Ajans Faaliyet Raporu ve 2015 Yılı İç Denetim Raporu'nun sunumları yapıldı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Anlı: Zor Bir Süreçten Geçiyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement