Annesiyle Açtığı Atölyeden 10 Ülkeye İhracat Yapıyor - Son Dakika
Ekonomi

Annesiyle Açtığı Atölyeden 10 Ülkeye İhracat Yapıyor

Tarihi Odunpazarı bölgesinde annesiyle yaklaşık 4 yıl önce cam atölyesi açan girişimci, ürünlerinin önemli bölümünü yurt dışına pazarlıyor Cam sanatçısı Kılıç: "ABD, Kanada, İngiltere, Kanarya Adaları, Porto Riko, Karayipler'e takı alanında ihracat yapıyoruz.

22.01.2015 11:13

ERGÜN HAKTANIYAN - Eskişehir'de, askeri okuldan ayrılan bir kişi, cam sanatı alanında kendini geliştirip annesiyle açtığı atölyede ürettiği eşyaları, ABD, Kanada ve İngiltere başta olmak üzere 10 ülkeye ihraç ediyor.

Cam sanatçısı Cem Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul Tuzla'daki Deniz Harp Okulunda öğrenimi sürdürürken bazı nedenlerle buradan ayrılmak zorunda kaldığını söyledi.

Bunun ardından Eskişehir'e yerleşip tarihi Odunpazarı bölgesinde 2011 yılında annesiyle cam atölyesi açtıklarını belirten Kılıç, biblo ve heykel üzerine çalıştıklarını anlattı. Kılıç, şöyle konuştu:

"Daha çok Anadolu'nun eski tarzına ağırlık veriyoruz ancak modern heykel tekniğine de uzak değiliz. Türkiye'de cam sanatında daha çok açık alev tekniği kullanılıyor. Anadolu'nun tarihinde de cam geleneği var. Bu da takı üzerine. Osmanlı döneminde fonksiyonel objelerde daha çok üflemeli takılar yapılmış. Bu tekrar gündeme geliyor ama çok yavaş ilerleyen bir süreç var. Buna, tornalama tekniği, sıcak cam tekniğiyle tekrar hız kazandırmaya çalışıyoruz. Cam sanatı 8 senedir Eskişehir'de tekrar gündeme geldi. Dünyanın ilk cam boncukları Eskişehir'de Frigya bulunduğu halde uzun süre cam unutulmuş durumdaydı."

Kılıç, cam sanatının hem Türkiye'de hem de yurtdışında birçok kişinin ilgisini çektiği dile getirdi.

Ürünlerinin önemli bölümünü ihraç ettikleri bilgisini veren Kılıç, "Şu anda ABD, Kanada, İngiltere, Kanarya Adaları, Porto Riko, Karayipler'e takı alanında ihracat yapıyoruz. 10 ülkeye ihracat yapıyoruz ve bu yavaş yavaş artıyor" dedi.

Cem Kılıç, cam tornalama tekniğini de ilk kez sanatsal olarak atölyelerinde kullandıklarını kaydetti.

Sıcak cam tekniğini geliştirmek istediklerine değinen Kılıç, "Kurumsallaşarak bu işi yapmayı hedefliyoruz. Gençlerin bu işi yapmasını sağlamaya çalışıyoruz. Gençlerin burada neler yaptığımızı ve nerelere ihracat yaptığımızı görmesi daha yararlı oluyor. İtalya nasıl cam sanatında dünyada bir numaraysa ve insanlar oraya görmeye gidiyorsa yavaş yavaş Eskişehir'i de görmeye geliyorlar. Bu yönde ilerlemeye devam edeceğiz" ifadesini kullandı. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Annesiyle Açtığı Atölyeden 10 Ülkeye İhracat Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement