Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.KORKUTELİ'nde elektrik ustası 25 yaşındaki Recep Saçan, elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdi.

09.12.2012 14:57

Foto: Opak, kaza yapan araç

===

Elektrik ustası akım kurbanı

KORKUTELİ'nde elektrik ustası 25 yaşındaki Recep Saçan, elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdi. Ulucak Köyü'nde Fahri Gürbüz'e ait eve elektrik hattı döşeyen Recep Saçan, ana şalterden elektriği kesmek isterken akıma kapıldı. Ağır yaralanan Saçan, vatandaşlar tarafından Korkuteli Özel Medi Yaşam Hastanesi'ne götürüldüğü sırada yaşamını yitirdi. Saçan'ın cesedi, otopsi yapılmak üzere Korkuteli Devlet Hastanesi Morgu'na gönderildi.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Recep Saçan

===

Kaş'a nefes aldıracak çalışma

KAŞ Belediyesi tarafından geçen yıl yıkılan Kaş Sosyal Konutları'nın yerine park yapılıyor. 6 bin metrekarelik alan üzerine yapılacak Likya Parkı, Nisan 2013'de hizmete açılacak. Parkın altyapısı, Kaş Belediyesi ekipleri tarafından yapılıyor. İstinat duvarları örülen, tuvalet yapılan, elektrik sistemi ve sulama sistemi kurulan parkta, çalışmalar hummalı bir şekilde devam ediyor.

Altyapı tamamlandıktan sonra diğer işlerin yapılması için ihale açılacak. Aralık ayı içinde yapılacak ihaleyi alan firma, parka kilit taşı döşeyecek, oyun grupları ve oturma grupları kuracak. Park içinde mini basketbol sahası, çocuk oyun alanı, jimnastik aletlerinin bulunduğu spor bölümü ve 50 araçlık otopark bulanacak. Belediye Başkanı Abdullah Gültekin, "Kaş'ın ortasında, insanların nefes alabileceği, çayını içip denizi seyredebileceği, çocukları ile vakit geçirebileceği modern bir park yapıyoruz" dedi.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Çalışmalardan

===

Bucak Kent Ormanı açılıyor

BURDUR'un Bucak İlçesi'nde yapımı tamamlayan Oğuzhan Kent Ormanı 12 Aralık'ta Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından gerçekleştirilecek toplu açılış töreni kapsamında açılacak. Ankara Başkent Voleybol Sahası'nda toplu açılış töreni 12 Aralık 2012'de saat 12.12'de yapılacak. Onaç Barajı çevresinde 125 hektar saha üzerine Bucak Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yaptırılan Oğuzhan Kent Ormanı'nın birinci ve ikinci kademelerinin tamamıyla bittiğini belirtildi.

Bucak Orman İşletme Müdürü Mehmet Karabacak, "2011 yılının başlarında yapımına başlanılan kent ormanının, iki yıllık süreç içerisinde birinci ve ikinci kademesi tamamlandı. Orman içi gezi yolları, köprüler, oturma bankları, piknik sahaları, gezi yolları, kamelyalar, kafeterya ve lokanta binaları yapım çalışmaları tamamlandı. Orman içi yollar mıcırlanırken, dere geçitlerine ahşap köprü, ana yollara asfalt ve kamelyalar ve oturma banklarının çalışmaları yapıldı" dedi.

Kızılçam ormanlarıyla kaplı olan ormandaki boşluklara çeşitli ağaç türleri, süs bitkileri ve çiçekler dikildiğini kaydeden Karabacak, "Ayrıca aydınlatma çalışmaları da tamamlandı. Park, 12 Aralık'ta saat 12.12'de Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından 112 tesisin açılış töreni kapsamında resmi açılışı yapılarak hizmete girecek" dedi.

Halim AKCA/BUCAK, (DHA)

Foto: Kent ormanından foto

===

Ege Şok'tan ikinci şube

EGE Şok Alışveriş Merkezleri, Burdur'da 2'nci şubesini açtı. 5 yıldır Şehit Özpolat Caddesi'nde hizmet veren Ege Şok AVM'nin 2'nci şubesi Şirinevler Mahallesi İsmail Boyacıoğlu Caddesi'nde açıldı. Açılışa Vali Nurettin Yılmaz, Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik ve Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya Ege Şok AVM'nin sahibi Halis Arslan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan Halis Arslan, Burdur'da 2'nci, genelde ise 24'üncü şubesini açtıklarını kaydetti. 24 şube ve 200 personelle yerel market zinciri oluşturduklarını anlatan Arslan, 2013'ün ilk 6 ayında şube sayısını 30'a çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya ise "Alışveriş merkezlerinin şehir dışında açılması belediyecilik ve şehircilik açısından önemli" dedi.

Vali Nurettin Yılmaz ise Burdur'da yeni bir işyeri açılmasının önemli olduğunu söyledi. Sızlanmadan gayret ederek başarılı çalışılırsa şube sayısının artacağını kaydeden Vali Yılmaz, "Bir şehirde yatırım yapmak o şehir için çok önemlidir" dedi. Konuşmaların ardından Ege Şok'un Burdur'daki 2'nci şubesi dualarla açıldı. Açılış kurdelesini Vali Yılmaz, Milletvekili Özçelik ve Başkan Akkaya birlikte kesti.

ESNAFI ZİYARET ETTİLER

Açılışın ardından Vali Nurettin Yılmaz, Milletvekili Bayram Özçelik ve Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, esnafı ziyaret etti. Gazi Caddesi'nden Köprübaşı Mevkii'ne kadar yürüyerek esnaf ziyareti yapan protokol üyeleri esnafla sohbet etti. Ardıdan restorasyonu Burdur Belediyesi tarafından yaptırılan Eskişehir Kulübü binasında incelemelerde bulunan protokol üyeleri, kentin gelişimiyle ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

Foto: Açılıştan ve esnaf ziyareti

===

Korkuteli'de kaza: 1 ölü, 1 yaralı

KORKUTELİ'nde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaşamını yitirdi. Korkuteli'den Fethiye istikametine giden 62 yaşındaki Şükrü Biber idaresindeki 15 HV 027 plakalı otomobile, önceki gün saat 03.00 sıralarında aynı yöne seyreden 47 yaşındaki Yusuf Karademir'in kullandığı 21 FA 676 plakalı kamyon arkadan çarptı.

Çarpmanın şiddeti ve kar yağışı nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybeden Şükrü Biber'in kullandığı otomobil, şarampole yuvarlandı. Kazada, Şükrü Biber yaşamını yitirirken, yanındaki 26 yaşındaki Durgazi Biber ise yaralandı. Kazadan sonra Durgazi Biber, Korkuteli Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınırken, Şükrü Biber'in cenazesi aynı hastanenin morguna götürüldü. Kamyon şoförü Karademir ise gözaltına alındı.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Fotosuz

===

Ağaçlar çiçek açtı

TÜRKİYE'nin pek çok bölgesinde kış kendisini hissettirirken Antalya'nın Demre İlçesi'nde bahar yaşanıyor. Turizm ve turfanda sebze merkezi Demre'de sıcak hava nedeniyle ağaçlar çiçek açtı. Hava sıcaklığının 20 derecenin üstünde seyrettiği ilçede, portakal ve yaban armudu ağaçları bembeyaz çiçek açtı.

Demre'nin birçok yerinde sarı papatyalar açtıkları çiçeklerle kırları ve yol kenarlarını süslemeye başladı. Özellikle Malta eriği ve limon ağaçları bembeyaz çiçek açtı. Bir evin bahçesinde kıpkırmızı çiçek açan Atatürk çiçeği, Demre'ye bahar havası yaşatıyor. Ağaçların çiçek açmasıyla birlikte bal arıları da bal toplamaya başladı. Beymelek Beldesi'nde oturan 10 yaşındaki Oğuz Güngör, "Demre'ye hiç kış gelmez" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Çiçek açan ağaçlar

===

Motosiklet hırsızları yakalandı

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde çalıntı olduğu tespit edilen 9 motosiklet ve 1 ATV ele geçirildi. Soruşturma kapsamında hırsızlık olaylarına karıştığı belirlenen 3 kişi de gözaltına alındı. Ballık Beldesi'nde bir evde çalıntı motosiklet bulunduğu ihbarını alan Sandıklı Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, yaptıkları operasyonda 40 yaşındaki Halil İbrahim T., 39 yaşındaki Asalet Teker ve 46 yaşındaki İmdat Ö.'yü gözaltına aldı.

Yapılan aramada, çalıştığı olduğu belirlenen 9 motosiklet ve 1 ATV ele geçirildi. Gözaltına alınan 1'i kadın 3 kişi sorgulamak üzere Sandıklı Jandarma Karakol Komutanlığı'na götürüldü. Sorguları devam eden şüpheliler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecek. Sandıklı, Dinar, Afyonkarahisar ve komşu illerden çalındığı belirlenen motosikletler otoparka çekildi.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI (DHA)

Foto: Motosiklet fotoları

=== - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement